Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Askeri araca Terör Örgütü bayrağını kim astı?

Askeri araca Terör Örgütü bayrağını kim astı?
 

Dikkat ediyor musunuz, içi boş açılımdan sonra artan terör olayları, yanlış dış politika ve Suriye ile yaşanan gerilimden sonra iyice arttı.

Eskiden vur kaç taktiği uygulayan terör örgütü, yeni stratejisi ile artık işi biraz daha büyüttü ve cephe savaşı yapmaya başladı.

Dış politikada bu kadar başarılı (!) olmuşken, terör örgütü bu kadar silahı kimden, nasıl alıyor?

Biricik müttefikimiz ABD’nin kontrolündeki bir bölgeden, bu kadar ağır silahlarla ülkemize nasıl geliyorlar?

Terör örgütünün bu kadar uzun süre çatışmayı göze almasının arkasında, bölgeye gönderilen valilerin rolü çok büyük! Hayatlarında doğru düzgün askerlik yapmamış bir sivilin, askerin yürüttüğü bir operasyonu yönetmesi ne kadar doğru?

Tabi birde iktidarın yanlış uygulamaları var! İçi boş açılım sırasında kaldırılan yol aramaları, terör örgütü üyelerine geniş bir hareket imkânı sağladı. Eskiden yaya gidilen yolları, şimdi araçlarla gidiyorlar ve yaptıkları eylem sonrası, hızla olay yerinden uzaklaşırken araç kullanıyorlar.

Valinin bir yerlere şirin görünme çabası, üstüne üstlük birde iş bilmez komutanların bölgeye atanması, terör örgütünün bu kadar güçlenmesine ve gemi azıya almasına sebep olmuştur.

Birkaç Mehmet öldü diye meclis mi toplanır?’ diye nutuk atanlar, meclisin toplanması için ne kadar Mehmet öleceğini niye açıklamıyorlar?

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve sözcüsü Hüseyin Çelik daha ne kadar Mehmet ölecek?

Gelelim terör örgütünün saldırılarına:

Bildiğiniz gibi terör örgütü Şemdinli ve Beytüşşebap’a saldırılar düzenledi! PKK’lılar bu iki ilçenin merkezine kadar girip kamu binalarına saldırıyor. İlk kez bazı bölgelerde çatışma bir aya yakın kesintisiz devam ediyor. Alan hâkimiyeti kurmayı hedefleyen PKK’nın, gerilla taktiklerinden cephe savaşı aşamasına geçtiği anlaşılıyor.

İlçe merkezlerinde PKK’lılarla sabaha kadar çatışma sürüyor. Örgüt, başta tugay komutanlığı, kaymakamlık ve emniyet müdürlükleri olmak üzere, bütün kamu binalarına eş zamanlı olarak saldırıyor. Bu bir ilk! 

Yapılan açıklamalara göre Beytüşşebap’ta 10 asker şehit oluyor, 20 PKK’lı da öldürülüyor. PKK’ya yakın kaynaklar kendi ölü sayılarını 3 olarak açıklıyor. AFP (Fransız Haber Ajansı) gibi bağımsız kaynaklar ise 16 PKK’lının öldüğünü bildiriyor.

Aslında PKK’nın ölü sayısıyla bir işi yok. Onlar operasyona katılan tüm militanlarının ölümünde bile vah demiyorlar. Amaç ses getirmek!

Son günlerde garip garip uygulamalar yapılıyor. Örneğin; PKK’lı bir teröristin cenazesi geçerken, asker lojmanlardaki Türk Bayraklarını indiriyor. Askere bu emri kim veriyor?

PKK’lıların cesetlerini taşıyan bir askeri araca örgüt paçavrasının asıldığı görülüyor. Bu nasıl bir iş?

Maalesef bölgede yaşananlar en kısa anlatımıyla böyle!

Bu tabloyu, bu açıklıkla yandaş gazetelerde görmek mümkün değil. Çünkü Başbakan talimat verdi. Çatışmalarda ölen askerlerle ilgili yazı yazmayın!

Sahi basın terör olaylarında ölen gencecik çocukları görmezden gelirse terör olayları bitecek mi?

Akil Adamlar uygulaması başlamış. Akil Adamların kimler olduğuna hiç dikkat ettiniz mi?

Ülke bütünlüğünü göz ardı eden, PKK yandaşı, bölünme yanlısı bir sürü adam sözde bir araya gelip fikir üreterek, ülkede terörü bitirecekmiş.

Bunlar mı terörü bitirecek?

Bunlar ancak ülkeyi bölerler!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..