Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Askeri okullar İHL mezunlarına açılsın!

Askeri okullar İHL mezunlarına açılsın!
 

HER ŞEY YAVAŞÇA, SİNDİRE SİNDİRE...


Bugünkü gazetelerde, bu halkın her kesimini ilgilendiren çok önemli bir haber vardı.

“Meclis Askeri Okullar Komisyonu, Genelkurmay onayı aranmaksızın bütün sivil liselerden mezun olanların askeri okullara gidebilmesini önerdi.”

Bunun ne demek olduğunu anlayabiliyor musunuz? Haberlerden biraz daha alıntı yapalım;

“TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Askeri Okullar Alt Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak raporunu hazırladı. Raporda, tüm öğrencilerin harp okulunda okuma hakkı bulunduğuna işaret edilerek, bu konuda Genelkurmay Başkanlığı onayının kaldırılması istendi. Böylece yıllardır askeri liselere alınmayan meslek liseleri ve imam hatip lisesi öğrencilerine de harp okulu yolunun açılması öngörüldü.”

Yani bu madde eğer mecliste kabul edilirse planlanan TSK yapılandırılması gerçekleşmiş olacaktır!

Bu habere şaşıranlar var mı bilemem ama eğer var ise AKP politikalarını takip etmiyorsunuz demektir. Zira takipte olan herkes TSK’ ı nasıl tasfiye etmek istediklerini mutlaka biliyordur. Bu uygulamanın da kaçınılmaz olduğu aşikardır.

Hükümetin eninde sonunda, TSK kurumunu, tamamen Atatürk ilkelerine bağlı olmaktan çıkarıp ( ATATÜRK"'ün adını kurumdan tamamen silip) kendi tarikatçı anlayışını uygulamak olduğunu ve bunu da adım adım nasıl yaptığını görmekteyiz.

Biliyorsunuz geçen sene "YAŞ" krizi nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en büyük istifa krizi yaşanmıştı. Genelkurmay başkanı Koşaner ve 3 kuvvet komutanları hükümete sundukları isimlerin kabul edilmemesi sebebiyle emeklilerini istemiş yani istifa etme yoluna gitmişlerdi. Böylelikle hükümette kendi istediği bir ismi genelkurmay başkanı olarak seçmişti. Bu istifalar halk tarafından rest çekme gibi görünse de aslında öylemidir tartışılır elbet! Komutanlar TSK’ nın çok önceden içinin boşaltıldığı bilincinde olup bu oyunun, bir parçası mıydı yani kaybetmeyi çoktan kabul edip savaştan kaçmaları mıydı? Yoksa gerçekten rest miydi?

Doğrusu ben bunu rest olarak görmüyorum… Çok daha derinden düşünüyorum!

Şimdilerde, her şeyin yavaş yavaş nasıl değişim süreci geçirdiğini, durumun farkında olan zihniyetler rahatça görebilirler…

İleri demokrasi adı altında nasıl cumhuriyetin talan edildiğini ve bir varmış bir yokmuş diyeceğimiz günlere nasıl yaklaştığımızı görebiliyoruz!

Zaman, eski Osmanlıdan kalan, cumhuriyeti içine sindirememişlerin öç alma zamanı… Eskiden ABD ye demediklerini bırakmayıp da başa geldikten sonra ABD ile dost sohbetleri yapanların zamanı…

Neden hükümetin sloganı hedef 20023’ tür diye hiç düşündünüz mü?

Düşünmediyseniz eğer sizi birazda olsa bunu düşünmeye DAVET EDİYORUM!

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..