Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '09

 
Kategori
Haber
 

Askeri Tatbikatlar Ulusaldır

Askeri Tatbikatlar Ulusaldır
 

İsrail ile sürtüşme Suriye ile ilerleyen ilişklere paralel düşen, zamanlama çakışması ve devletin resmi söylemi çelişiyor gibi. "komşularla sıfır sorun"

Öncelikle İsrail ilişkileri söylemden eyleme geçerek siyasette realize olmuştur. Bu Başbakan'ın söylemi açısından tutarlı bir siyaset olmuştur.

Sayın Davutoğlu da, tatbikatın iptalinin nedenlerinden birini, üstü kapalı olarak İsrail’in Gazze’deki saldırılarına bağladı. Anadolu Kartalı dahil olmak üzere bütün tatbikatların milli olduğunu, bazılarının ise uluslararası katılıma açıldığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Anadolu Kartalı tatbikatını milli tatbikat yapmaya karar verdik. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması ortada. Bölgede herkesin aklıselim içinde olması gerekiyor. Barış ve istikrar ortamını zedeleyecek davranışlardan uzak kalınması gerekiyor. Gazze‘deki insani trajedinin bitmesi, Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa, Harem-i Şerif ve Doğu Kudüs’e saygı gösterilmesi gerekir. Bu konuda Türkiye’nin hassasiyetleri göz önüne alınırsa bölgede barış ortamı doğar. Türkiye olarak hiçbir askeri gerginliğin içerisinde yer almayacağız.”

Bu sitratejik politika süreci devam ederse hükümetin ilk defa yerinde ve parti politikalerina ve tabanına uygun icraat göstermiştir. Bu davranış ülke halkının geneli tarafından da tasvip edilecektir.

Ancak Suriye ile ilişkilerin geliştiği günlere denk düşmesi, bölgemizde sorunları yok edeceğiz derken yeni sorunların çıkması da ihtimaldir. Sayın Bakan tatbikatlar millidir derken aynı zamanda suriye ile ortak tabikatların yapılacağını beyan etmesi:

"Daha önce Türkiye-Suriye sınırında yapılan tatbikatın genişletilmesinin kararlaştırıldığı toplantıda sınırda yapılan tatbikatın kapsamının genişletilmesi ve yeniden yapılması, karşılıklı deneyim paylaşımı için Türk ve Suriyeli subayların eğitilmesi ve askeri mühimmatın geliştirilmesine karar verildiğini açıkladı." (Milliyet.com 14.10.2009) tutarsızlık gibi bir tablo çizmektedir.

İktidar İsrail ilişkilerinde cesaretle karar vermiştir, ancak ilişkilerin daha diplomatik ve zaman ayarlı olması önem taşımaktadır.

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1150101&Date=14.10.2009&b=ABDden Israile destek

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=24&ArticleID=1150008&Date=14.10.2009&b=Israile iki uyari

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1150252&Date=14.10.2009&b=Basbakan%20Erdogan:%20Halkimizin%20sesine%20kulak%20verdik&KategoriID=19&PAGE=1

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..