Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Askerlerimiz yanıyor!

Askerlerimiz yanıyor!
 

Erlerimizi vurdu uçaklar. Kimin vurduğunu bilmiyoruz. Biz niye oradayız. Bu şehitlerimizin hesabını kim verecek. Niye oraya sadece askerimiz giriyor.

Anayasa değişikliği konusunda meclisten 330 oyun çıkmayacağını düşünüyoruz. Aksi halde bedeli ağır olacaktır. Padişaha verilmeyen yetkiler bir kişiye verilecek. Chp'den kimse evet demez. Diğer partilerden de büyük ölçüde hayır çıkacağı kanısındayım..

Bu sözler Chp liderine ait.

Kemal Bey'in siyasi öngörülerine ve eleştirilerine şapka çıkarmamak mümkün değildir. Gerçekten siyasi ahlaki olsun siyasi duruşu olsun takdire şayan bir politikacımızdır ama liderlik bağlamında ne yazık ki aynı şözleri söylemek kabil değil. Bu tespiti sadece ben değil siyasi analizciler de söylüyor.

Suriye ve orada şehit edilen askerlerimiz hakkındaki düşüncelerine tamıtamına katıldığımı ifade ederken OHAL kararı alınırken de OHAL-KHK (kanun hükmünde karar) ile Türk askerinin Özgür Suriye Ordusu'na  (ÖSO) eşlik etmesine ana muhalefet partisi olarak Chp'nin destek verilmiş olduğunu da unutmamak gerekir.

Eğri oturup doğruyu konuşmak lazım.

Hem KHK'ye onay desteği vererek Türk askerinin sınır ötesine girmesine destek vereceksin hem de erlerimizin kimlerin vurduğunu sorgulayacak ve neden orada olduğumuzu soracaksın.

Bu bir ikilemdir.

Chp'nin bu ve buna benzer ikilemlerinden kurtulması için mutlaka lider değişimine gitmelidir diye düşünüyorum.

Ya ülkenin çıkarları gereği OHAL ve KHK'lere taraf olmayacaksın, ya da böyle durumları sorgulamayacaksın.

Benim her zaman söylemiş olduğum bir tespitim var. Bütün partiler dolaylı yollardan ABD ve AB tarafından yönlendirilmekte ve de desteklenmektedir.

Bunun altını da çizdikten sonra gelelim 330 meselesine..

Kemal Bey'in bu konuda söylemiş olduğu sözlerinn tümüne aynenn katılıyorum. Bu konuda meclis çatısı altında toplanmış olan komisyon kurulunda yaşanan tekmeli tokatlı görüntüleri izliyoruz.

Ülke için hepimizi ilgilendiren bu çok önemli karar tasarısının meclisten geçmeyeceği, geçse bile referandumda seçmenden olur alamayacağını söylemek isterim.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa kamuoyu araştırması yaptıran hükümet zaten referanduma gitme kararından vaz geçecektir zira kamuoyu araştırma sonuçlarından anayasa değişiikliği referandumuna sıcak bakmadığı görülmektedir.

Eyy siyasi liderler, bırakınız referandumu ve başkanlık sistemini, askerlerimiz yanıyor Suriye topraklarında!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..