Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '06

 
Kategori
Eğitim
 

Askerliği sevdiren silah sevgisi değil, vatan sevgisidir

Toplumda her gün yaşanan şiddet olaylarında, silah kullanılmasıyla ilgili olarak meydana gelen öldürme olaylarına karşı, son günlerde toplumun çeşitli kesimlerinde silah karşıtı kampanyalar yapılmaktadır. Toplumun önemli bir kesimi toplumda yaşanan şiddet olaylarında kullanıldığı için silahın güvenlik güçleri dışında yasaklanmasını isterken bir milletvekili buna karşı çıkarak, silah sevgisiyle uğraşmanın doğru olmadığını, vatandaş silahtan soğursa askerlikten de soğuyacağını açıkladı.

Toplumda giderek artan bir silah düşkünlüğünün meydana geldiğini her gün çeşitli olayların ardından ne yazık ki izliyoruz. Çünkü; sadece maç akşamları yada düğünlerdeki kutlamalarda kullanılan silahlardan çıkan kurşunlarla yaralanan, ölen veya sakat kalan insanlarımızın sayısı bile yeterince fazladır. Kaldı ki en küçük nedenlerle yaşanan tartışmalarda silahlar çekilmekte belki de, biraz itiş kakışla sonuçlanabilecek olaylarda ne yazık ki nice canlar heder olmaktadır.

Silah sevgisinin meydana getirdiği silah düşkünlüğünün sonuçlarını bu olaylarda ve sokak çetelerinde görmekteyiz. Bu insanların bu çetelere girmelerinin en büyük nedeni silaha olan düşkünlükleri ve silahla kendilerini ifade edebilmeleri ya da, cesaret bulmaları değil midir? Tüm dünyada gençlerin paralı asker, polis yada özel güvenlik görevlisi olmaya karsı olan isteklerinin arkasında bir yönüyle ekmek parası varken, ama esas olarak, silah sevgisi vardır.

Bu silah sevdası, hiçbir şekilde vatan sevgisiyle, ya da askerlik sevgisiyle karıştırılmamalıdır. Toplumda güvenlik güçleri dışında her türlü silah taşıma ve bulundurmanın ağır yaptırımlarla cezalandırılması gerektiğine inanıyorum. Bunun için de devletin suç işleyenlere karşı,yapanın yanına kar kalmayacağı yasal düzenlemeleri yaparak, insanları hukuk dışında, hiçbir yola başvurmaya itmeden, gereken tüm önlemleri alması gerekmektedir. Şuna inanıyorum ki vatanını seven askerliği sever.

İnsanlar, ancak idealleri uğruna ölümü göze alırlar. İdealden başka hiçbir şey, insanları öleceğini bile bile savaşa, mücadeleye gönüllü gönderemez.

Çanakkale'de, İnönü’de, Sakarya’da bu vatan için seve, seve ölüme giden Ahmetler, Aliler, Ayşeler, sadece ideallerin en büyüğü olan vatan sevgisiyle ölümü göze alarak savaştılar. Silah sevgisinden değil.

 
Toplam blog
: 207
: 398
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben Ankara'da yaşayan kendi halinde okur yazar  bir öğretmenim...     ..