Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Askerlik ve ahlak

Askerlik ve ahlak
 

Türk milletinin en iyi yaptığı ve becerebildiği iş askerlik. Bu konu, dünyaca iyi bilinmekte.

Çünkü, Kurtuluş Savaşı örneği devletin en zayıf, halkın en yoksul olduğu durumlarda bile bu ülke savunulmuş ve sonuç elde edilmiştir. O halk, aynı halktır.

Türk halkında askerlik görevi öteden beri kutsallık kokar. Askerliğini yapmayan pek adamdan sayılmaz. Askere gidişler bayram ve düğün havasındadır. Gelişler de öyledir. İnsan yaşamında günümüzde bir buçuk yılı bile almayan askerlik süresi, hayat boyu önemli bir yer tutar. Askerlik hatıraları önemli bir yer alır yaşam süresince. Yeryüzünde böyle askerliğine düşkün başka ülke vatandaşları daha var mıdır?

Türk toplumunda askerlikten kaçma, firar etme, askere gitmemek için rapor alma ayrıca ahlaksızlık sayılır ve “ayıp” görülür.

Şu dünya rekabeti içinde, yaşamak isteyen aklı başında herkes, kendi ülkesinin güvenliğini düşünmek zorundadır.

Hangi rejimde ve hangi sistemde yaşarsanız yaşayın ülke sınırlarını koruyacak, vatan savunmasını yapabilecek bir orduya ihtiyacınız olur.

Son yıllardan artarak son günlere kadar gelen orduyu ve mensuplarını eleştirme, bilerek veya bilinçsiz yıpratma kampanyasına dönüşmüştür.

Yurt savunmasının yapıldığı ve her gün şehit verildiği bir sırada orduya karşı bilerek yapılan yıpratma hareketi dezinformasyona dayalı psikolojik bir taktik olabilir. Yani öğrenciliğimiz esnasında bize öğretilen beşinci kol faaliyeti.

Demokrasinin uygulandığı ülkelerde eleştirilmez bir kurum veya şahıs yoktur. Bu eleştiri o kurumu veya şahsı bilerek ve kasıtlı yıpratmaya yönelik olursa bunun demokrasi ile ilişkisi olamaz.

Türkiye, askeri, siyasi ve ekonomik olarak ‘kritik’ bir dönemden geçmektedir. Bundan dolayı başta basın olmak üzere herkes, görevini dikkatli yapmaya özen gösterirse gerginliklerin önü alınmış olur.

Haksızlık ve yolsuzlukların üstü şüphesiz örtülemez. Ortada ihmallikler varsa hesabı sorulabilmeli, iyi niyetli eleştirilere de tatmin edici doğru cevaplar verilmelidir

Kimileri arabanın devrildiğinden bahsediyor. Arabanın devrildiği mevrildiği yok. Bu halk, Doğusundan Batısına kadar sağlam durduğunda Kurtuluş Savaşında olduğu gibi çok yönlü sorunların üstesinden yine gelebilir.

Türkiye’nin sorunu sadece terör değildir. Ekonomik, siyasi ve sosyal sorunları da vardır. Yolsuzlar, arsızlar, hırsızlar, fırsatçılar hep böylesi dönemlerde faaliyet gösterirler.

Kitle haberleşme ağlarını ellerinde bulunduranlar ulus çıkarını gözetmek zorundadırlar. Bu aynı zamanda ahlaki ve yasal bir yükümlülük olması gerekir.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..