Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '12

 
Kategori
Haber
 

Askerlikte önemli değişiklikler geliyor

Askerlikte önemli değişiklikler geliyor
 

Askerlikte önemli değişikliker yapılıyormuş. Bence artık çağın imkanlarından azami ölçüde yararlanmakta fayda var. Aşağıdaki haberde belirtilenler bence çok yerinde değişiklikler. Devlet artık kim nerede, ne yapıyor biliyor. Herkesin TC Kimlik numarası var. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi var. Kimsenin askerden kaçtığı da yok. Vatandaşı gereksiz bir biçimde yormanın da bence anlamı yok. Vatandaşa günümüzde artık her konuda kolaylıklar sağlamak lazım.

Bu konuyu gündeme getirenler bence halkın beklentilerine çok uygun bir şekilde hareket ediyorlar. Askerlik işlemleri için eskiden çok yoğun çaba harcanıyordu, nüfusu örneğin Kars'da olan evraklarını almak için Kars'a kadar gitmesi gerekiyordu, devlet bu iş için vatandaşa bir de az da olsa ödeme yapıyordu, ünversitelerde askerlik ile ilgili işlemler, yazışmalar yapılıyordu. Artık bunların hiç birine gerek kalmaması, devleti de büyük bir yükten kurtaracak ve devlete büyük tasarruf yapma imkanı sağlayacak. Bu tasarıya karşı çıkacak muhalefet de olmayacaktır. Vatandaşın önünü açan, teknoloji ile verimliliği sağlayan bu gibi uygulamaların, kolaylıkların daha da çoğalması dileğiyle.

--**--

Askerlikte önemli değişiklikler!

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu

AA

Tasarıya göre, askerlik şubeleri başkanlıklarınca kısa sürelerle teşkil edilen ve etkinliği kalmayan askerlik meclisleri, ilk yoklama ile yedeklik yoklaması işlemleri kaldırılacak. Yükümlülerin sağlık muayeneleri, aile hekimlerince yapılabilecek.

Askeri hastane bulunmayan yerlerde, engeli, yatalak, uvuz kaybı, gibi gözle görülür rahatsızlığı bulunanlar hakkında ”askerliğe elverişli değildir” raporu, askerlik şube başkanı ve mülki amirliklerince görevlendirilecek resmi iki doktordan oluşan geçici sağlık kurularınca verilebilecek.

Fakülte ya da yüksek okul öğrencilerinin askerliği erteleme şartlarından olan okula devam mecburiyeti ve iki yıl üst üste sınıfta kalmama zorunluluğu kaldırılacak.

Dış kaynaktan temin edilen muvazzaf subay adayları, rütbe takmadan önce subay temel askerlik ve subaylık anlayışı kazandırma eğitimine tabi tutulacak.

Astsubayların da birinci dereceye yükselebilmesine imkan tanınacak.

Askerlik hizmeti sırasında veya bu hizmeti tamamladıktan sonra fakülte ve yüksek okulları
bitirenlere sözleşmeli subay veya astsubay olabilme imkanı gelecek.

http://haber.gazetevatan.com/askerlikte-onemli-degisiklikler/449036/1/Gundem

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..