Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '18

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkı Sorguladık mı?

Aşkı Sorguladık mı?
 

Ne güzel; bugün aşk, sevgi, sevgili günü ve insanları, piyasaları hatta kalpleri hareketlendiren bir gün. Bazıları bir sevgilim bile yok diye üzülür, kimisi ne alacağım, kaça alacağım ya da nerden çıktı bugün? der. Kimileri sevgilim “bana ne alacak?” acaba diye bekler... Kimi ahlaki ve toplum baskısı yüzünden sevdiğini dahi itiraf edemez...

Gerçek sevgi, aşk nedir, ne hissettirir? Sevgi ve aşk nasıl devam ettirilir? Aşk neler yaptırır?  İnsan her yaşta aşık olabilir mi? Sevgi kaşta, gözde, boyda, bos da, kiloda, gülüşte, bakışta, yaşta, varlıkta ya da bir çift güzel sözde mi?

Bazen 3 yaşındaki çocuk aşkım diye sarılır diğerine, bazen de 50’sine gelirsiniz aşk bu mu ki diye sorarsınız hala.

Nedir ki bu aşk, sevgi ya da sevgili?

Sevgi ve sevgili ölen eşinin mezarına yıllarca her gün ziyarete giden Nurettin amcanınkidir belki.

Güzel sayılmadığı halde "Uğruna dağlar deldiğin Şirin bu muydu? "diye sorgulanan Ferhat'ın aşkı mıdır?

Eşinin başkasını sevdiğini ve ona gideceğini bile bile, tüm parasını diğer adamla gidince zor durumda kalmasın diye eşinin ayakkabısının içine koyan Aşık Veysel'inkidir belki.

Belki sevdiği kişi “Seni istemiyorum” diye defalarca söylese de, yıllarca karşılıksız sevmeye devam edendir.

Belki yıllarca hapisten çıkmasını bekleyen, ama çıktığı gün kendisini terk ettiği halde,  Nazım'ın mektuplarını ömür boyu saklayan Piraye'nin sevgisidir.

Sevdiği adam ya da kadın başkasını sevdiği halde, aşkını bitiremeyip kor gibi yüreğine gömendir belki.

Sevdiği aklına gelince hasretinden yüreği sızlayan ya da ferahlayıp yaşama sevinciyle dolan mıdır?

Sevdiğinin uğruna şiirler, şarkılar, nağmeler yazmak mıdır?

Yoksa sevgi nikahlı, ama aynı evde arkadaş gibi oldukları halde, hala sevgi için çabalayan çiftlerde midir?

Kilometrelerce ötedeki sevdiğini hiç olmayacağını, kavuşamayacağını bile bile sevmeye devam edip özleyen midir?

İşte gerçek sevgi, aşk bu deyip, size bunu hissettireni ne olursa olsun, her şartta, koşulda cesaretle sevmeye devam etmek midir?...

Aşk derin sevgidir, aşkın kaynağı ruhi özdür, mutluluk kaynağı, ağrı ve iştah kesici, uçurucu, iyileştirici, yüceltici, yoktan var edici... Cinsellik ise bu sevginin yüzeysel bir yansımasıdır sadece.

Aşkta sevgi özden, beklentisiz verilmelidir, sevgili sahiplenilmeden ve özgür bırakılmalıdır. Nesnelere, koşullara, şartlara bağlanmış sevgi gerçek sevgi değildir. Günümüzde pek çok aşk sahiplenmeden dolayı bitmekte ve hatta aşk cinayetleri işlenmektedir.

Büyük Üstat Akif MANAF  der ki “Günümüzde ‘aşk’ seks köleliğinden başka bir şey değildir.”  Peki günümüzde AŞK neden bu hale geldi?

Aşk nedir? Kimyası, hormonu, formülü, sanatı, aşk ateşi, gizemi, simyası, matemetiği, aynası hatta intikamı nedir? Merak ediyorsanız, Akif Manaf’ın AŞK Nedir ve Nasıl Yaşanır? Kitabını mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Gerçek koşulsuz sevgiyi, varoluşsal aşkı, her an yüreğinizde hissettiğiniz, hissettirdiğiniz, sevgiyle baktığınız bir gün değil, bir ömür dilerim…

Sonsuz sevgilerimle…

 
Toplam blog
: 2
: 386
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Kırşehir'li olup, Gazi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Ankara, Denizli, Balıkesir, Afyon, ..