Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '19

 
Kategori
Deneme
 

Aşkım..

Ben yalancıların eski'dekilerini severim, yeni yalancıları sevmem, çünkü eski yıllarda yalan söyleyenler toplumdan dışlanır endişesiyle dikkat ederler ve sevilmezler endişesiyle korkar çekinirlerdi. Bugünkü yalancılar tam tersi sırf beğenilmek ve sevilmek için yalan söylüyorlar..

İstisnalar hariç çoğu (bayan veya erkek) eşlerine veya sevgililerine yalandan sevgi sözcüklerini sıralıyorlar. 'aşkım' diyorlar mesela birbirlerine. Bana çok banal geliyor bu söylem. Karşılıklı çıkar ilişkilerinde söylenir genelde bu söz. Türk erkekleri 'aşkım' sözcüğünü duyduğu anda kendisini yarım metre havada hissederek yürümeye başlar, kimse onu durduramaz artık, durdurana aşk olsun.

'Gerçekçi olun gerçekçi' dediğimde aval aval suratıma bakarlar bazıları. Hiç 'aşkım' gibi sözleri söylemeye bile gerek olmamalıdır. Göz kontağınız önemlidir. Göz göze gelerek, birbirinizin gözünün içine bakarak konuşmalısınız. Klasik bir söz vardır 'gözler yalan söylemez' diye.

Arada bir nadiren 'aşkım canım sevgilim' gibi sözler içtenlikle söylenebilir söylenmelidir de bazen yürekten sevdiğinizi ifade etmek için ve gerçek sevginizin beslenerek daha da sevgi yumağına dönüşmesi için ama iki de bir 'aşkım aşkım' diye zırvalamanın pek de gereksiz olduğunu düşünüyorum. Yani yalandan dikkat çekmek adına 'aşkım sevgilim' sözcükleri söyleyerek aslında o çok değerli iki sözcüğü değersiz hale getiriyorlar.

Aşkım'ın veya sevgilim'in içini doldurabilmek kolay iş değildir. Aşkım veya sevgilim diyebilmek de her yiğidin harcı değildir diye düşünüyorum.

Aşk ve sevgi başlı başına bir ikinci dünya gibi aslında. Onları taşıyabilmek farklı hünerler gerektirir. Gerek karşı cinse olan sevgi olsun gerek karşı cins dışındakilere olan sevgi olsun, sevgi dünyadaki en büyük güçtür.. Canlı cansız nesneleri sevmekten söz ediyorum. O halde aşk ve sevgi sözcüklerini yüreğinizden gelmedikçe söylenmemesine dikkat etmenizi öneririm..

Gözleriniz söylemelidir aşk ve sevgi sözcüklerini. Yapay sözlerle sevgi iradesinde bulunanlar sadece karşısındakini kandırır ve geleceğini yapay sevgiler üzerinde kurguladığı için bir gün gelir dört duvar arasında sevgisizlik yüzünden evdeki çiçeklerin bile bir bir solduğunu fark eder ama çoktan iş işten geçmiş olıur.

Siz siz olun karşınızdaki eşinize veya sevgilinize 'aşkm' demeden önce iki kere düşünün derim.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..