Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın alfabesi kaç harflidir, hiç düşündün mü?

Aşkın alfabesi kaç harflidir, hiç düşündün mü?
 

Seç bakalım kendi harflerini. Ve yaz bakalım, senin alfaben kaç harfliymiş!


Aşkın alfabesi kaç harflidir, hiç düşündün mü?

AŞK, 3 harfli... SEVDA, 5... SEVİYORUM dersen 9; SENİ SEVİYORUM dediğinde 13 harfli oluverir aşk alfabesi!...

Ya da gözleriyle konuşanlardansan sen de; bakabildiğin kadardır o harflerin sayısı!...

" Aşk, dokunmaktır. " diye düşünüyorsan dokunduğun kadar yazarsın sevdiğine tutkuyla duyduğun bağlılığı... Senin alfaben de, dokunduğun kadardır işte!

Ya platonik aşıklar? Ya uzaktan uzağa, kendi kendine sevenlerin hali nicedir acep? Kendi hayallerinde aşkın sonsuz matematiğini yapanlar; iş başa düşünce, aşkın üç harfli halini bile söyleyemezler!... Onlar için de aşkın nasıl söylenebileceğini anlatacağım bir başka yazımda... Artık kısmet ne zamanaysa!...

Aşk, en gerçek ilişki biçimidir bazen... Bazense, en büyük yalan!... Onu gerçek ya da yalan hale getiren püf nokta; söyleyenle yaşayanın ne kadar dürüste davrandığıdır aşka... Başka bir şey değil...

Kimi, " Aşkından ölüyorum ben! " derken, ne duygusu ne davranışı doğrular duygularını... Kimi, aşk hakkında tek kelam etmeyen; ama onu hem bedeninde hem yüreğinde yaşayandır. Hangisininin gerçek olduğunu anlayabilmek için keskin bir zekanın yanısıra, olmuş bir duygusal akıl gerekir.

Aşkın alfabesi, sevda düşmanlarının hasediyle garezi yüzünden yazılamaz bazen... O harfleri yazıp söyleyemek için, dağları ve tepeleri aşması gerekir insanın... Sabır taşı misali, ovalarla bayırlar aşan yıllanmış ozanlar, aşıklar, dervişler gibi... Aşk, bazen de sabretmektir çünkü. Bazen tek bir harfini söylemek için yıllar boyu beklersin. Bazen de hemen, o an en taşkın çağlayanlar gibi yürümek gelir aşk yoksunu kara yüreklilerin üzerine üzerine. Haksız mıyım ama!

Ama öyle ama böyle. Aşk, herkesin yüreğinde taşıyabildiği kadar harfle söylenir. Bazen sadece üç harflidir bazense, sonu gelmez yüreğin söylettiği harflerle sembollerin; değil mi?

Hadi seç bakalım kendi harflerini... Yaz bakalım alfabeni... Bakalım senin alfaben kaç harfliymiş!... Bırak elinde, avucunda, önünde, arkanda ne varsa şu an... Sadece dinle yüreğinin sesini... Ve söylesin sana o ses; yüreğinin harflerini...  Sen sus, yüreğin konuşsun! Olma mı canım benim!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..