Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '07

 
Kategori
Mizah
 

Aşkın alfabetik açılımı…

Aşkın alfabetik açılımı…
 

A-tipi aşklar: a tipi fonlara benzerler. Sağı solu belli olmaz. Bir bakarsınız tavan yaptırır, bir bakarsınız, bodrumda fare kovalattırır. “Yanlış anlaşılmasın bu Muğla Bodrum değil ” bodrum katıdır haaa. Yoksa Bodrum’da fare kovalamaya can kurban:)))

B-tipi aşklar: memur aşkları olarak anılır. Rasyonel ve garanticilerin tercih ettiği aşk tipidir. Sırtını devlete dayasın yeter zihniyeti hakimdir. Kalbi ve tansiyonu olanlara önerildiği de rivayetler arasındadır.

C-tipi aşklar: can eriği tadındadır. En can aşklar olarak tarihe geçmişlerdir. Yeşil görünümü huzur verirken, tatlı ve sulu oluşu da aşkın besleyen etkenlerdir. C tipi aşka itibar edenler dengeli, huzurlu ve uzun bir ömür geçirir.

Ç-tipi aşklar: en çılgın aşklardır. Çok, çok, çooook ta şekerdirler. (Ç) tipi aşk yaşayanların, ömrü uzun olmasa da kafası dinç, sağlığı yerinde olur. Çünkü aşk yaşarlar, kilo yapmazlar.

D-tipi aşklar: engin denizler gibidir. Açıldıkça açılasınız, saçıldıkça saçılasınız gelir. Her köşe başında, her virajda sizi bir sürpriz bekler. Tek dezavantajı sürekli ıslak kalmasıdır. “Sinüziti olanlara önerilmez.”

E-tipi aşklar: endirekt atış yapmaya eğilimli aşıkların tercih ettiği bir yöntemdir. Direkt olarak hedefe kilitlenilir. Tek sorunları sürekli antrenman yapmak zorunda oluşlarıdır. Zira antrenmansız barajı aşamama tehlikeleri vardır. Bu tip aşkların ömrü topun kaleye giriş sürecine göre değişir.

F- tipi aşklar: fak-fuk fonları gibidir. Aşk var mıdır, yok mudur belli değildir. Genelde çevreden alınan yardımlarla idare edilir.

G-tipi aşklar: gençlik aşısı gibidir. G tipi aşkı bulduğunuzda kaçırmayın, sıkıca sarılın derim. Hatta ve hatta hapsolun. Zira değme gençlik aşılarına taş çıkartır. Üstelik daha ekonomiktir.

H-tipi aşklar: hastalıklı aşklardır. H tipi aşk yaşayanlar hem kendilerini, hem karşısındakileri ömür boyu bedbaht ederler. Hep kötü talihlerinden, kadersizliklerinden yakınıp dururlar.

I-tipi aşklar: ıskarta aşklardır. Genellikle Türk erkeklerinin evde bıraktıkları eşleri ile özdeşleştirilir. Kadıncağıza sorsanız aşk nedir diye; o da kimmiş der?

İ-tipi aşklar: çok incelikli çıtkırıldım aşklardır. Amman; dokunursam kırılır zihniyeti ile ilerde bir gün kullanmak üzere saklanır. O gün geldiğinde ise bir de bakmışsınız miadı dolmuş.

J-tipi aşklar: Fransızlara özgü aşk tipi olarak bilinir. Diğer dünya aşıkları tarafından kullanıldığı zaman alerjik reaksiyonlar görülür. Böylesi bir durum da ise beni Fransız hekimlerine emanet ediniz durumları yaşanır.

K-tipi aşklar: pek bi karizma aşklardır. Karizmalarından yenilmezler. Bir gün gelip de karizmaları çizildiğinde gâvur parasıyla beş para etmezler.

L-tipi aşklar: pek bi limoni yaşanır. Beş dakika önce dünyanın en tatlı aşıkları diye düşündüğünüz aşıkların, beş dakika sonraki halleri sizi bunalıma sürükleyebilir. Onun için her gördüğünüze aldanmayın derim.

M-tipi aşklar: mezara kadar diye başlayıp, mezarlıkta erken yaşta kaybettiği aşkına iki gözü iki çeşme ağlayan köylü güzelini görünceye kadar sürer. Şehir aşklarına bir türlü ayak uyduramayan köy kökenli delikanlıların tercih ettiği aşk türüdür. Hazır mezarlıkta iken eldeki mezara gömülür, köylü güzeli ile eve dönülür. Yaşanan öze dönüş muhabbetidir.

N-tipi aşklar: nane molla sürüp giden aşklardır. Her ne kadar nane molla gibi gözükse ve fazla ömür biçilmese de; düşünce sahiplerini yerin dibine sokacak kadar uzun ömürlü olabildiği görülür. Bu konumda ki aşkın başarısı gemi su almaya başladığında göreve çağrılan mollalara yorulur.

O-tipi aşklar: otomotiv sektörünün kalkınmasının yegane temelidir. Onun için otomotiv ticareti ile uğraşanlar bu tip aşıklarla sıkı diyalog geliştirmek için bilimin bütün nimetlerinden yararlanır. Zaten bu âşıklar tescillidirler. Kokuları kilometrelerce öteden alınır. Aşkın alevi ile otomobil markası arasında sıkı bir bağ olduğu gözlenir. Genellikle manken aşkı olarak ta adlandırılır. “Mankenleri tenzih ederim.”

Ö-tipi aşklar, Özgür aşklar kategorisine girerler. İyi de bu kadar özgürlük fazla değil mi? Biliyorsunuz her şeyin fazlası gün gelir kendi ölümünü hazırlayan bir cellat'a dönüşür.

P-tipi aşklar: temeli paraya dayalı aşklardır. Borsa ile yakın ilişkisi olduğu da bilinmektedir. Yapılan spekülatif girişimlerle, yastık altına saklanma olasılığı olan paraların son kuruşuna kadar tüketilmesi hedeflenir. Paralar suyunu çekince aşkta suyunu çeker.

Q-tipi aşklar: klavye başında yaşanan aşklar olarak bilinir. Kocaları dışarıda tatlı peşinde koşan kadınların kullandığı bir yöntemdir. Genellikle kocaların; oyalansın ve kendini rahat bıraksın diye karılarına hediye ettiği klavyenin başında sabahlanır. Kocadan bu şekilde intikam alınır.

R-tipi aşklar: oldukça romantik seyreden aşklardır. Köklerinin Romalı Perihan’a kadar uzandığı söylenir. Hatta bir rivayete göre isim anası Romalı Perihan’dır. Tatlıdır, hoştur, lezzetlidir fakat fazlasının eklem romatizması ve melankoli yaptığı söylenir.

S-tipi aşklar: aşkı bulamayıp ta kendini sevgiye adayanların, ömürlerini sevginin aşktan daha üstün olduğunu kanıtlamaya adamışların yakalandığı bir hastalıktır. Ömürlerinin son deminde aşk okuyla vurulan bu tipler, koca bir ömrü nasıl da boş bir çaba uğruna harcadıklarını anlayıp kendi kendilerini mahvederler.

T-tipi aşklar: tarçın gibidir, ağızda hoş bir aroma bırakır. Tek başına gitmeyeceği için de bol sütlaçla tüketilir. Tek dezavantajı ise fazla kilo yapmasıdır. Bu tip aşıkların ellerindekine sıkı sarılmaları, kaybetmemeleri gerekir. Zira kilo probleminden dolayı ikinci bir şansları olmayabilir.

U-tipi aşklar: uçuk, kaçık aşklardır. Genellikle ayaklar yere basmaz, yüksek fitte yaşanır. Bu yüzden hostes pilot aşkı olarak ta anılır. En kötü tarafı ise her hangi bir pilotaj hatasında yere baş üstü çakılmasıdır.

Ü-tipi aşklar: üzünç aşklar sınıfına girerler. Bu tipler aşkı yaşamak yerine, armudun sapı, üzümün çöpü bahanesi ile âşıklarını üzerek kuru üzüme çevirirler. Biliyorsunuz üzüm de keklerde kullanılır. Genelde aperatif olarak alınır. Bu yüzden bu aşklar kek aşklar olarak tarihe adını yazdırmıştır.

V-tipi aşklar; V kayışına benzerler. Yaz aylarında özellikle dikkat edilmesi gerekir. Kayışı gevşek bırakırsanız şarj yapamaz, aşkın devrini düşürürsünüz. Dolayısıyla aşkınızın garantisi V kayışını ne kadar sıkı tuttuğunuza bağlıdır. Kayışı gevşek bırakmaya gelmez. Yoksa kaptırırsınız.

Y-tipi aşklar: yılan soyundan gelir. Dokunmadıkça zarar vermezler. Türkiye’deki yılanların çoğunun zehri sağlıklı bir insanı öldürmeye yetmez. Zehirli yılanlar genellikle güneşin battığı ve doğduğu alacakaranlıkta ve gece avlanırlar. Isırılan kişi ısıranı yakalamaya çalışmamalıdır. Çünkü bu durum diğer ısırma ve yaralanmalara neden olabilir, ayrıca hareket zehrin yayılmasını çabuklaştırır. Bazı hassas kimselerde (yılan zehrine aşırı duyarlı) ısırılma olayından hemen sonra kasılmalar ortaya çıkar. Bu durumlarda mümkün olduğunca çabuk tıbbi yardım gereklidir.

Gelelim son tarifimize. Son tarifimiz: Z-tipi aşklar: Aşk literatüründe zor aşklar olarak geçer. Amaaaa… Aşk gibi de aşklardır. Orada aşkın A’ dan Z’ ye bütün nimetlerinden yararlanılır, bütün gelgitleri yaşanır. Bir rivayete göre birçok şair ve yazarın; aslında bir halt olmadığı, bu günkü ünlerini kendilerine kök söktüren zor aşklara borçlu oldukları anlatılır.

İşte size büyük araştırmalar ve emekler sonucu hazırladığım aşk tarifleri. Bu ulvi çalışmamdan sonra benden de hayır dualarınızı eksik etmezsiziniz herhalde. Etmeyin ki; ben de… ? :)))

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..