Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın algılama ve yorumlama yönlerindeki farklılık

AŞK TERTEMİZ BİR DUYGUDUR..

Aşkı yazmaya yazmaya köreldiğimi  hissettim. Bu yazımı da hemen kaleme alıp yayınlamak için harekete geçtim.

Öncelikle bayramınızın güzel geçtiğini umuyorum. Kimi tatil kimi kurban ile uğraşsada insanlar mutlu olsun da nasıl olurlarsa olsunlar..

Aşk konusuna dönelim. Esas başlığım da görüldüğü üzere, Aşkın algılanması ve yorumlama yönlerindeki farklılıklar bizi aşkın her değişik açıdan yaşamamıza sebep olur.

Aşkı kimisi yok olarak bilmek ister. Hatta aşkın temel olgularından olan sevişmek bile ona göre, yoktur.. Aşkta sadece sex vardır. Hatta sex bile iğrençtir, sevişmeyi cinsellik olarak görür. Bunu yaşanmışlıklara bağlar..

Hele siz erkekler var ya sizler.. Aklınız fikriniz hep ona çalışır. 24 saat başka bir şey düşünmezmisiniz siz? Diye suçlanırsınız..

Aşkın algılanması özellikle bir kesimce flörttür. Onlara göre hafif kokulu parfüm gibidir aşk.. Çok suya sabuna dokunulmaz. Hafif etkisi vardır. Ama kimse kimseyi rahatsız etmez.

Bu ilişkide herkes istediğini alır. Çeker gider ve her iki tarafta mutludur.

Birde son dönemde elektrik meselesi vardır. Ya bu konu için günlerce yazı yazılır. Elektirik aldım. Çok güzel.. bunu hep kadınlar görür. Biz erkekler de o göz yoktur. En azından çoğumuzda yoktur.

Halbuki düne kadar erkekte aranan kriterler bellidir. Güçlü, etkili, ekonomik yönden yeterlilik, biraz anlayış biraz sevgi v.s.

Bugün ise erkekte aranan özellikler de çok değişiklikler olabiliyor. Bir kere bakımlı olacak, ayrıca hoş olacak, hafif yakışıklı, çok az karizmatik, kilo fazla olmayacak.. Ekonomik şartlar ise olmazsa olmaz.

Pekiyi nerde kaldı aşkın hisleri ? Ha bu sonra gelecek.. Bu kriterler yoksa maalesef siz başka alanda yolunuza devam ediniz..

Duyguların yoğunluğu lise döneminde masumca var. O da çok kalmadı ama var gözüküyor.

Maddi şartların zorlaştığı bu dönemde aslında belki aranan özellikler normalleşiyor. Hayat çok zorlaştı. Ayrıca menfaatleşme üst seviyeye çıktı.

Aşkın algılanma ve yorum farkı da günümüzde daha belirgin kurallara göre yeni versiyonu çıktı.

Muhtemelen hayır biz eski aşkları arıyoruz diyen de olacaktır. Hayır biz yaşıyoruz diyen de olacaktır. İtirazlar artmasına en çok ben sevinirim.

İlgi ve sevgi aşkta olan adımlar iken, bugün bunların hiç değeri kalmadı.

Ha bir de ayrılmanın güzelliğini yaşamak ile ilgili bir şeyler yazayım.

Bu konuda blog yazım var. Gene de konu açılmışken tekrar hatırlatmak isterim. Aşk bir ömür de sürer.. Bir sürede de bitebilir. Siz aşkınızın tadını aldınız mı? Bırakın ilerisini de gerisini de. yok yıkım olabilir. Asla olmaz. Çünkü sizi sevenle birlikte olmuşsunuzdur.

O sizi asla silemez unutamaz. Tabi ki sizden sonra hayatına biri girmiş olabilir. Bu da ihtimaldir. Bu konu değişkendir. Kişiye ve şartlara göre değişir.

SUÇ SEVMEK OLAMAZ. ASLA AŞK SUÇLU DEĞİLDİR. KÖTÜ DE BİTSE.. BİR ÖMÜR SÜRSE DE.

AŞKLA AŞKTA KALIN. SEVGİLERİMLE.. 

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..