Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '10

 
Kategori
Kitap
 

Aşkın bir yüzü

Aşkın bir yüzü
 

Bugün sizlere bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Adı da yazımın başlığı gibi AŞKIN BİR YÜZÜ. Fakat sadece aşkı tek taraflı anlatmıyor. Kadın ve erkek diliyle anlatıyor.

Bügüne kadar okuduğum kitapkardan farklı bir sunumu var. Kitap iki taraflı okunuyor. Aynı olayları kadının ve erkeğin yorumları ile görüyorsunuz. Olaylar aynı, fakat bakış açıları farklı.

Kitap yaklaşık 10 yıllık bir evliliği anlatıyor. Yani aynı evde yaşayan, aşk ile evlenmiş Melike ve Murat'ın aşkını. Daha doğrusu aşklarını nasıl tükettiklerini. Kitabı okuduğunuzda kendinizden ve evliliğinizden bir çok parça bulabiliyorsunuz. Sadece evlilik mi? Aslında tüm ilişkiler için insanı birkere düşünmeye sevk ediyor.

Hayatı hep tek taraflı yaşıyoruz. Ben söyledim, ben tavrımı koydum, anlasaydı deyip bırakıyoruz. Fakat ne kadar anlattık, ne kadar anlaşıldık hiç düşünmeden hüküm veriyoruz. İşler yolunda gitmediğinde, hemen karşı tarafı suçlayıp, kendimizi haklı buluyoruz.

Özellikle kadın-erkek ilişkilerinde bu çok önemli. Çünkü kadın beyni çözüme odaklı çalışıyor. Fakat erkek; sonuca odaklı. Çok basit kadın teferruatçı, salatanın tarifi ile ilgileniyor. Malzemelerin koyuluş sırasına bile önem veriyor, kalorisine, besleyici değerine bakıyor. Ya erkek, o salatanın yemeğin yanında olması gerektiğini düşünüyor, rakısına meze olarak bakıyor. (Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.) Yani hayata bakarken gördükleri ve görmek istedikleri farklı.

Evlilik heryönü ile zor bir müessese. Çünkü sadece iki kişinin değil, iki insan topluluğunun (yani sülalenin) oluşturduğu büyük bir kurum. İletişim sadece iki kişi ile değil, tüm bu insanlar ile yapılıyor. Daha temelde sağlam kurulmayan, yani evde ki iki kişide eksik kalan iletişim, tüm emekleri teklikeye sokuyor. Zamanında konuşulmayan konular, bir sorun yumağı olarak çiftlerin karşısına çıkıyor. O halde iken bile, ima ile olaya yaklaşılması iyiceortalığı karıştırıyor.

Fakat temelinde sevgi ve saygı olan her birliktelik, mutlaka ayakta kalmayı başarır. Çünkü sevgi ve saygı, emek ile yoğurulduğu için güçlüdür.

AŞKIN BİR YÜZÜ'nü okuduğunuzda da ; kadın ve erkek gözüyle aşkın yorumunu göreceksiniz. Anlatımı çok yalın ve akıcı. İnsan da kitabı hızla oluyup eşiniz ve arkadaşlarınız ile paylaşma isteği uyandırıyor.

Sevgiyle kalın.

Özgül YILMAZ ÇAYIRLI

 
Toplam blog
: 24
: 834
Kayıt tarihi
: 22.05.10
 
 

Bursa’ da doğdum. Uludağ Üniversitesi Radyoloji Bölümünden 1998 yılında mezun olduktan sonra özel..