Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşkın dönemeçleri - 2

Aşkın dönemeçleri - 2
 

Buluştukları günden sonra size göstermek istemediği mesajlar geliyorsa, telefonu çaldığında yanındaysanız, rahat konuşamıyorsa endişelenmeye başlayabilirsiniz. Kendinizi tutamayıp üzerine çok gittiğiniz bir anda “Lütfen üzerime gelme, kafam çok karışık” cümlesini duyarsanız durum bir hayli ciddi demektir. Ona biraz zaman verin. Kafasının karışıklığının geçmesini bekleyin. Bu arada sizin de eski sevgilinizin çıkagelmesi ve sizi çok özlediğini, ne kadar çok sevdiğini anladığını söylemesi de olasılıklardan biridir. Sizin de böyle bir durumda kafanızın karışacağını aklınızdan çıkarmayın. Sakin kafayla düşününce şu anda yaşadığınız güzel ilişkiyi bitirmeyi istemediğinizi anlayacağınıza göre, emin olun o da aynı şeyi yapacaktır. Aksi halde zaten elinizden bir şey gelmez. Israrla onu aramak, telefonda ağlayıp yalvarmak olasılıklarını kafanızdan derhal atmalısınız. Kendinize olan saygınızı da yitirmeniz anlamına gelecek bu tarz yaklaşımlar üzerinde durmayalım.

Bir öğle arası ona sürpriz yapma isteğiyle işyerine doğru giderken, yakın bir kafede hiç tanımadığınız ya da bir iş arkadaşı olduğunu bildiğiniz biriyle samimi olarak otururlarken görebilirsiniz. Daha kötüsü haber vermeden evine uğramak istediğiniz bir akşam, evde bir başkasıyla uygunsuz durumda yakalayabilirsiniz. İlişkiniz sırasında sizi aldattığını bizzat kendisi de itiraf edebilir. Daha önce evlenip boşandığını söyleyebilir. Bir çocuğu olduğunu öğrenebilirsiniz. Adam yaralamaktan hapse girip çıktığı gerçeğini sizinle paylaşabilir. Bu saydıklarımızı kendisinden değil başkalarından öğrenmek ise durumu çok daha kötüleştirir. Ciddi bir tartışma sırasında veya olmadık bir kıskançlık krizi sonrası şiddet uygulamaya kalkabilir.

Bu olasılıklar hiç birimizin yaşamak istemeyeceği ama başımıza gelme ihtimali olan gerçeklerdir. Dünya bir an da başımıza yıkılır. İçimizi yoğun bir acı kaplar. Yaşadığımız şok öylesine büyüktür ki, günlük hayatımızın akışını devam ettiremeyiz. İş yerinden izin alıp odamıza kapanır, ailemizle yaşıyorsak onlara hiçbir şey hissettirmemek için çabalarız. Eve sığamayıp saatlerce sokaklarda dolaşırız.

İlk şoku atlatmak için kendinize biraz zaman tanıyın. Kendinize gelir gibi olduğunuzda oturup mantıklı olarak düşünün. Eğer aldatılmışsanız ve bunu size itiraf etmişse gerçekten pişman olabileceğini unutmayın. Bir şans daha verip vermemek elbette sizin kararınızdır. İlişkinin daha başında aldatması bu durumun süreklilik arz edeceği anlamına da gelebilir, size bağlandığını hissettiği için içgüdüsel bir korkuyla yaptığı anlamına da. İkinci ihtimal size gerçekten değer verdiğinin ve ilişkinizi ciddiye aldığının göstergesidir.

Şiddetli bir kavga esnasında ağır laflar söylemiş hatta şiddet uygulamaya kalkmışsa her şeye rağmen konuşma isteğini geri çevirmeyin. Anlatacaklarını dinleyin. Hiçbir şey şiddet ya da hakaretin gerekçesi olmasa da olay öncesi sizin tavrınız, sözlerinizin de önemli olduğunu unutmayın.

Evlenip ayrıldığı veya çocuğu olduğu gerçeği ise geç kalan itiraflar olduğundan hayal kırıklığı yaratsa da, bunları anlatması sizinle çok daha ciddi ve uzun bir ilişki istediğinin göstergesidir. Gözlerinin içine bakarak ve samimi bir sesle ; “Anlatması gereken başka şeyler varsa anlatması gerektiğini net olarak ifade edin. Ağlayarak size sarılacak ve sizi çok sevdiğini söyleyecektir.

Uzun lafın kısası aşk bazen çok tatsız sürprizler çıkarabilir karşımıza. Ama gerçekten seviyor ve seviliyorsak aşılamayacak hiçbir engel olamaz. Öfkemize hakim olarak, sakin ve yapıcı bir tarzda iletişim kurarak pekala problemlerin üstesinden gelebiliriz. Elbette kalbiniz kırılacak, içinizde buruk bir acı kalacaktır. Ancak zaman her şeyin ilacıdır. Sevgiliniz başını göğsünüze dayayıp sizi sevdiğini söylediğinde son acı kırıntıları da yok olur gider.   

 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..