Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın gizli hali

Aşkın gizli hali
 

Aşka yasak konur mu ki adına "yasak aşk" demişler?

Şöyle bir düşürsek, herhangi biriyle nikah akdi içerisine girmiş insanlar, başka bir birliktelik kurmayı düşünürlerse bu yasak değil yanlış olur.

Zira artık kanunlarımızda herhangi bir nikah işlemine dayandırılmaya çalışılmıyorsa (dini nikah) o ilişkiye , yasak diye bir şey yoktur.

Yasak aşk kurbanları denmesi ise evvel eski benim tuhafıma gider, aslında böyle bir ilşikiye giren her iki taraf ta mevcut şartların bilincindedir.

Peki öyleyse neden ve hangi sebeple kurban olduklarını anlayamam doğrusu. Duyduğu aşka mani olamayıp bu tür ilişkiye girenlerden biri, karşı tarafın nikah akdini sonlandırmasını istemesiyle psikolojik bir travmaya giriyorsa, bu tamamen kendi hak ettiği birşeydir.

Baştan düşünecek bu aşkın kendisini mutlu edip edemeyeceğine karar verecek yani sonuçlarını tahmin edip öyle yola çıkması gerekmektedir. Değilse o bana söz verdi boşanacaktı ama yapmadı diye kendi canına kıyıyorsa, kimse kusura bakmasın hiç üzülemeyeceğim.

Bu sözlerim, kesinlikle bu tip ilşikilere karşıyım anlamında değildir.Oooo kızmayın aşk bu...ne zaman nerden geleceği belli olmuyor maalesef. Zaten kızsam da ne fark ediyor ki?

Benim esas kızdığım nokta, bile bile girilen böyle bir ilişkinin belli raconları olduğu halde bunların unutulması veya göz ardı edilmesidir.Bunlar nelerdir diye bakacak olursak;

Bekar olan taraf, sevdiği insanın evliliğine saygı duymak zorundadır,

Arada aşk olduğuna göre, verilemeyecek sözler değil, yapılabilecekler konuşulur ve bir daha da konuşulmamalıdır,

Artık günümüzde, o beni kandırdı lafları pek fazla kabul görmemektedir.

En önemli noktalardan biri de , bu ilişkinin üçüncü kişilerden saklanması yani yasak aşk değil de "gizli aşk" statüsünde sürdürülmesidir.

Buluşma , tamamen karşı tarafın uygun olabildiği zamanlarda ve yerlerde yapılabilir.Öyle herkesin görebileceği halka açık yerlerde gezip tozamazsınız.

İkinci kadın olmayı hazmedemeyenler, hemen bu işten vazgeçip, bu olayda üzülen kısmın kendileriyle sınırlı kalmasını sağlamalıdırlar.

Evet bu şartlara ben dayanabilirim ve yapabilirim diyorsanız, buyrun kimseye yasak masak yok. Aşkınızı yaşayın...

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..