Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın kölesi olmak

Hırsın, deliliğin, benciliğin, aldatmanın, hevesin, intikamın ve geçiciliği adı aşk oldu. Aşk duygun yoğunluğun ve benliğin ilk keşiflerinden olması gereken uysal ve doğal bir yöndür. Ancak aşk bir canavar, bir köle efendisi haline getirildi. 


Aşk, aklın ve iradenin kontrolünde tutulacak bir duygudur. Eğitilmiş bir benlikte sevgiye dönüşür. Bu benlik insanın kendisiyle, insanlıkla ve doğayla bütünleşmesidir. Ben’in bir parçası olur. Eğitilmemiş bir benlikte aşk, etrafı yıkan, yakan ateş olur. Kontrolsüzce her yere sıçrayan, önene gelen her şeyi külle çeviren ateştir. Tamamen zarar üzerine yanan ateştir. 

Eğitilmemiş benlikte aşk, uykusuzluk, huzursuzluk, sabırsızlık, anlayışsızlık, anlamamak-dinlememek, düşünmemek, hayattan kopmak, acı çek(tir)mek şeklinde kendini gösterir. 

Aşk insanın ham halidir. Olgunluğun önündeki aşamadır. Hamlık hayata yabancılık ve uyku dönemidir. Uykuluk halinde aşk, sürekli sağa sola dönerek tuhaf sesler çıkarmak ve etrafa yumruk, tekme savurmaktır. 

Aşkın kendisi farkındalıktır. Hayatı haber verir. Ama aşkın kölelerinin kulakları sağır, gözleri kördür. 

Aşkın köleleri, ne yaptıklarını ve ne istediklerini bilmezler. Tercih ve beğenileri tamamen görsel üzerine kurulur. 

Aşkın köleleri, sama alevidirler. Ne zaman parlayacakları ve ne zaman sönecekleri belli olmaz. 

Aşkın köleleri, eşek arıları gibidirler. Ballın sahibi çeciklerde değil, pislik sahibi çöplüklerde gezinirler. 

Aşkın köleleri, sevgi düşmanıdırlar. Sevginin temellerine dinamit yerleştirirler. Sevginin güzelliğini kirletirler. Sevginin aslında olmadığını kulaklara fısıldarlar. Sevginin masumiyetin katlederler. 

Aşkın köleleri, serseri mayındırlar. Ne zaman, nerede, neyi tahribat edecekleri bilinmez. Serseri mayın olmak hoşlarına gider. Bununla övünürler. Haz alırlar. Etraflarına korku salmaktan zevk salyaları akar. 

Aşkın köleleri, maymun iştahlıdırlar. Daldan dala atlamayı marifet sayarlar. Etrafı kirletmeyi, dağıtmayı severler. Çünkü aşk çılgınlığın ikiz kardeşidir. 

Aşkın kölesi olmak, hiçliktir. Kaybetmektir. Ama bunu bilmezler. Ne zamanki sarhoşluk uykusundan uyanırlarsa yaptıklarını farkına varırlar. Pişman olurlar. Yaptıklarından utanırlar. Hatalarını telafi etmek isterler. Harabeye dönen yürekleri onarmak zordur… 

Aşkın köleleri, sevginin güzelliğinden, masumiyetinden kirli ellerinizi çekin ki aşkın ve sevginin kardeşliği beraber yol alabilsin. 

 
Toplam blog
: 90
: 382
Kayıt tarihi
: 02.08.14
 
 

2004 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Üniversite yılla..