Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '14

 
Kategori
Felsefe
 

Aşkın siyasete etkisi ve Türkiye'nin mutsuzluğu!

Aşkın siyasete etkisi ve Türkiye'nin mutsuzluğu!
 

Bir inceleme yapmadım söyleyeceğim şey dinlediğim türkülerle sınırlı ama Türk Halk müziğinin teması sevmeye ve sevip de kavuşamamaya dayanır gibi sanki. Doğru değilse bu konudaki cahilliğimden.

Ancak hangi ozanımıza kulak verirsek verelim, hangi yöremizden Türkü dilersek dinleyelim hep bir kavruk yürek kokusu gelir. Bu gerçek (gerçek kabul ettiğimi tekrar ediyorum) tüm ülkemize hatta biraz daha büyütebilmek de mümkün tüm Türk ellerinde, edebiyatımızda görülür.

Pek akademik olmayacak ama kamyonlarımızın arkasında da yüzde doksan aynı temada aforizmalar görmekteyiz.

Peki bunun sebebi nedir? Aşka izin yok mudur, Türk insanı aşık olamaz mı? Sevmek suç mudur yani?

Tabii ki Aşık olur hatta belki de Aşkı için aşkı ile yaşayan, ömrünü bitiren nadir milletlerdendir. Anadolu insanı için, Aşkı aklı başına gelmeden başlayan bir olaydır. AŞK, Allah aşkına gitmek için merdivendir, insana duyulan aşk. Bakın bu bile ciltlerce yazılmış ama bitmemiş bir olaydır, bitmez de!

O zaman kendine eziyeti mi sevmektedir? sorusu sorulmak gerekir. Ya da Mevlana'nın Emrah'ın, Yunus'un aşkını duyar da taklit mi etmeye çalışır?  ki aynı aşk olmadığını bile bile! Şems der de güneşte yanmak mı sanır aşkın anlamını? Karnını doyurmayı değil de ruhunu mu doyurmak ister?  Samanlık seyran olur derken samanlıkta saman kalmayalı yıllar olmuş mudur?

Daha çok soru sorulabilir. Binlerce milyonlarca da cevap verilebilir. Ama ben bunları değil asıl neden hep kavuşamaz? sorusunu da değil,

Bu kavuşamama halinin kişiler üzerinde yarattığı travmanın yetişen nesiller üzerinde yaptığı olumsuz etki nedeniyle Türkiye'deki Yönetimsel Sorunlarımızın arttığını ve sorunlarımıza bulduğumuz çözümlerimizin de bu kavuşamama darbesi nedeniyle genellikle yanlış çözümler olduğunu, toplumsal huzurumuzu etkilediğini, mutsuzluk yarattığını düşünüyorum.

Bu düşüncemi de; insanca pek insanca bir hal olduğunu düşünerek, bu coğrafyadaki uzun süren mutsuzluk halinin gerekçesinin de idareciler olduğunu düşündüğümü söyleyerek ispatlamaya çalışıyorum. Biz Türkler, vatanını, Devletini ve  liderlerini çok seven insanlarız. Vatan bu kadar güzel ve mümbit(verimli) iken, millet bu kadar fedakar ve cefakar iken geriye tek suçlu kalıyor Liderler!

Lider derken de yalnız bir kişi değil, köyde muhtar, imam kentte Vali Belediye başkanı, il müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, polislerimiz vs.

Şimdi bu fikrime katılıyorsanız ya da katılmıyorsanız, bana fikrinizi yazarsanız konuyu derinlemesine tartışabiliriz.

      

 

   

        

 
Toplam blog
: 30
: 168
Kayıt tarihi
: 09.01.13
 
 

1986 mülkiye, uluslararası ılıskıler bölümü mezunu. Yazar, sanayici. ..