Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşkın tanımı

Aşkın bir sürü tanımı ve tarifi yapılıyor. Hangisi doğru, hangisi yanlış bilemiyoruz ve kesin birşeyde söyleyemiyoruz. Aşkı herşeye duyabiliyoruz. Doğaya, insana, beslediğimiz hayvana, aileye, sigaraya, alkole, Tanrı’ya...

AŞKI , çocukluğumuzda izlediğimiz çizgi filmlerde gördük ilk olarak. Pepe Le Pew in başka bir kokarcaya aşık olup başında kalplerin uçması; Mickey Mouse un Mini ye olan aşkı, Temel Reis’in Safinaz’a olan bitip, tükenmeyen sevgisi uğruna Kabasakal ile çekişmesi. Aşkın tanımını o SAF dünyamıza bu şekilde kazımıştık.

Ergenlik dönemine girdiğimiz yıllarda, karşı cinse ilgimizin artması ve izlediğimiz filminlerin stil değiştirmesinden sonra, aşkın ayaklarımızı yerden kesecek birşey olduğunu sandık. Sanki aşık olunca bulutlarda uçucakmışız ve hiçbir zaman yeryüzüne inmeyecekmişiz gibi geliyordu. Bu durumda, tabiki de o zaman ki hayal gücümüzün etkisi çoktu.

Ergenliğimizin sonuna gelip, çok fazla aşk acısı çektikten sonra; gerçekleri azda olsa GÖRMEYE başladık. Aşkın gerçek tanımlarına ulaşmak için yorum yürüttük ve onu çeşitli kavramlara benzetmeye ÇALIŞTIK. Artık aşktansa sevgi ön plana çıkmaya başladı hayatımızda.

Daha sonralarında benzetmeleri, tanımlamaları bitirdik ve hepimiz farklı sonuçlara ulaşmış olduk. Size duyduğum bir kaç aşk tanımını yazmak istiyorum.

- Sevdiğin insanın her dakika yanında olma isteği
- Özlem duygusunun her dakika artması
- Sonsuza kadar sabırla beklemek
- Tensel uyum
- Ruh ikizimi bulduğumda anlıyacağım duygu
- Cinselliği paylaştığında her zamankinden farklı olma durumu
- Anlık hissedilen tarifi meçhul bir duygu yoğunluğu
- Sevginin sevgiliye hissedileni
- Sabah uyandığında aklından geçen ilk kişiye hissedilen

Yaşadığımız ortamın, yaşadıklarımızın bu tanımlar üzerinde ki etkisi yadsınamaz. Peki acaba dilden düşmeyen gerçek aşkı kaçımız buldu veya kaçımız ruh ikizini yakaladı. Aşk gerçekten böyle birşey mi? Soyut olan bir kavrama ne kadar çok anlam yüklüyoruz. Acaba gerçekten aşkı ölmeden önce o son anda mı anlıyacağız. “Ben gerçekten aşkı yaşadım ve gerçek aşkı .........da/de bulmuşum” diyeceğiz. 

Saygılarımla. 

T.K 

 
Toplam blog
: 8
: 1126
Kayıt tarihi
: 31.01.11
 
 

Liseyi Üsküdar Fen Lisesinde okuduktan sonra Işık Üniversitesi Elektronik Mühendisliğini bitirdim. D..