Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın ve sevginin bittiğini nasıl anlarsın?

Aşkın ve sevginin bittiğini nasıl anlarsın?
 

Aşk biter ve sevgi de onu takip eder, nasıl da boşlukları belli olur. Önce konuşmaları batmaya başlar, her cümlesini incelemeye alırsın, şakaları bile itici gelir. O konuşurken sen susarsın, iki kelimeni bile çok görürsün ona sarf ettiğin için çöpe atıyormuşsun gibi gelir. Hep içinden eleştirirsin, yüzüne söyleyip muhatap bile almak istemezsin. Sonra görüntüsü rahatsız eder, onun olmadığı yerleri ararsın ve görmemek için sürekli bahaneler bulup kaçarsın. Kapılar bir bir kapanmaya başlayınca yerini nefret duyguları alır , böyle bir savaş halinde onun varlığıyla bile rahatsız olursun. Hani aşk bitince yerini sevgiye bırakır derlerya bence boş laf. Keskin hatları var ikisininde, ya hepler ha hiç. Hoş görünün tahammülün olmadığı bir ortamda hep hava gergin olur, bu gün bahane bulursun ona kızmak için, yarın başka bir bahane. Eskiden kafana duvarı bile yıksa aldırmayacağın insanın bir bakışı bile çileden çıkarır seni. En basit istekleri bile angarya gelir, "aman benden uzak olsunda ne yaparsa yapsın" dediğin ve umursamadığın anları yaşarsın. Düşündüğünde bulursun sonra yani hep bir bahanen olur. Nasrettin hocanın dediği gibi "ben bu karıyı boşamak istediğimde bir sürü mazeret bulurum" o kabahat, bu kabahat ve bir sürü saçma sapan itiraz. Senin için birşeyler yapmasına da asla izin vermezsin, bittiğini anlaması ve senden uzak durması sana yeter artık.

Ne tuhaf gelir, ne kadar da uzak, geçmişte nasıldım dersin, onun için titreyen yürek şimdi hiç görünmeyecek kadar uzakta ve sanki hiç yaşamamışım gibi bana yabancı. Öylesine soğuk ki, karşı tarafı her defasında donduruyor, birden bire nasıl böyle olduğunu sorup duruyorsun sonra. Oysaki birden bire olan bir şey değil bu, zamanla beslenen ve birikimlerin sonunda büyüdüğünü ispata çalışan bir çocuk gibi asi ve bir okadarda dik başlı.

İnsan zamanla nasılda yoğrulup şekil alıyor, kimileri için güçlü zeminler hazırlayan geçmiş, kimileri için yıkıntı ve harabe bırakıyor. Sana ayırdığım sürenin sonuna geldim, gitmek düştü mü aklına yolcuya kal demek beyhude.

 

 
Toplam blog
: 87
: 1722
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..