Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Aşkın yağmuru..!

Aşkın yağmuru..!
 

29 Mart Pazar günü yerel seçimler olacaktı. Oldu ve bitti; seçimler değildi biten Pazar günüydü.

Bitmeyen ise kafalardaki soru işaretleriydi:

Seçim akşamı Ankara’da ve İstanbul’da Tedaş ve Bedaş’ın bilgisi olmayan elektrik kesintileri; oy çuvallarının çalınma girişimleri; üç büyük partinin liderlerinin kamu görevlilerine(seçim kurulu) güvenmeyip seçim sandıklarını korumaya partililerini yönlendirmeleri ve ardından çıkan kavga ve kargaşa ortamı; İstanbul, Ankara, Adana illerinde seçim sonuçlarına yapılan itirazlar; sonuçları içine sindiremeyen-objektifliğine inanmayan, seçmen, seçilemeyen, seçilen arasında çıkan arbedelerde Türkiye’nin dört bir köşesinde 20’ye yakın demokrasi şehidi ve onlarca yaralıyla uyandık pazartesi sabahına.

Mazbatalarını alan belediye başkanlarımız büyük bir şevkle ve heyecanla (seçim süresince bekli de defalarca hayalini kurdukları) ilk icraatlarını hizmet aşkıyla gerçekleştirmeye koyuldular.

Bazı başkanlar halkın arasına karıştı, bazıları makamında tebrikleri kabul etti, bazıları da sanat ürünlerini ivedilikle ortadan kaldırmak için kolları sıvadı.

İlk Büyük İcraat Kemer’den: Aşkın Heykeli Kaldırıldı..!

Antalya’nın turistik ilçelerinden Kemer’de başkanlığı kazanan Mustafa Gül 3 Nisan 2009 mübarek Cuma günü saat 10.00’da görevini devraldı ve 15.00’da ilk icraatını gerçekleştirerek Çınarlı Kavşağı'nda bulunan “Aşkın Yağmuru” adlı heykeli Belediyenin Fen İşleri ekiplerine verdiği talimatla kaldırttı.

Oylarıyla “yüreğini koyan” Kemer’in, çiçeği burnunda başkanı Mustafa Gül, birkaç sanatsever kişi ve kuruluşun tepkisiyle karşılaştı!

Konuyla ilgili basına açıklama yapan başkan, bu eylemini seçim öncesinde Kemer halkına vaat ettiğini, ”Aşkın Heykeli”nin yabancı turistlerin ve yöre halkının ahlakını, ailelerin de huzurunu bozduğunu söyledi.

Toplumun ahlakını güvence altına almakla sorumlu olan sayın başkanın diğer icraatlarının neler olacağı kamuoyunda merakla bekleniyor!

Heykelin kaldırılmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten başkan Gül, “Heykeli hiçbir yerde kullanmayacağız, heykeli yapan başka bir yerde kullanacaksa alsın götürsün.” diye konuştu.

Heykeli yapan Zafer Sarı ise tepkiliydi, telif hakları yasası gereğince başkan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Sarı, “Bana göre bu yaşanan ikinci Melih Gökçek vakasıdır.”dedi.

Bilindiği gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, Mehmet Aksoy'un heykeline "Bu sanatın içine tükürürüm." diyerek heykeli kaldırtmış, sanata ve sanatçıya olan sevgisini göstermişti..

İstanbul’un Kadıköy ilçesi Belediye Başkanı Selami Öztürk, ”Aşkın Yağmuru” adlı heykeli Kadıköy’e istediklerini, bu heykelin Kadıköy’de bulunmasından mutluluk duyacağını belirtti.

Belediye başkanlarının hizmet yarışına girdiği ülkemizde görünen o ki Kemer Belediyesi birinciliği kimseye bırakmayacağa benziyor.

 
Toplam blog
: 47
: 781
Kayıt tarihi
: 20.10.08
 
 

1978 Hatay doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Edebiyat fakültesi mezunuyum. Edebiyat ve felsefe alan..