Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkınızı kafeste büyütemezsiniz

Aşkınızı kafeste büyütemezsiniz
 

Hiç bitmeyecekmiş gibi başlayan aşklar, sevgiler neden kısa zamanda biter?

İki insan birbirini sevmeye başlayınca gelecekle ilgili birsürü vaatlerde bulunarlar, sözler verirler, hep kusursuz görünmeye çalışırlar. Oysa ki yarın, bir hafta, bir ay sonra ne hissedeceğini bilemessin. Bunları yaşanan ilişkiler belirleyecektir.

Birlikteliğinizi içinizin deriniliklerine kadar hissettiğiniz şekilde, doğal, yapmacıksız, sorgulamadan, diğerini değiştirme çabasına girmeden yaşamalasınız. İçinde bulunduğunuz o anı gelecek korkusu ve endişelerle, içinizde korkular büyütürseniz, yarın için duyduğunuz endişeniz bu günüde yok edecektir. Yapmacık bir gün daha geçirmiş olursunuz. İlişkiniz çıkmaza girecek, birbirinize her geçen gün acı ve endişe vermeye başlarsınız. Kendinizi güvene alma çabasına girerek hep yarının ne olacağı hakkında sorularla bunaltmaya başlarsınız.Sizinle biran önce evlenip evlenmeyeceğini merak edersiniz. Aşk yerini anlaşmaya ve bencilliğe bırakır, sadece kendinizi düşünürsünüz.

Oysa ki gerçek aşklarda yarın korkusu yoktur, sadece yaşanan o an vardır, o anın güzelliğini yaşamaktan diğer günü düşünemessiniz. Sevdiğinin gözlerine baktığında yüreğinde derin bir sızlama hissedersin, ona dokunduğunda bütün bedenini hafilemiş, gökyüzüne uçtuğunu sanırsın. Yalnız kaldığında onu yüzü hep gözünün önündedir. Onunla yaşadığın güzel anları içinde tekrar tekrar yaşarsın. Onunla gelecekte ne olacağını değil, ona verdiğin sevgiden ne kadar mutlu olduğunu, ona verebileceğinin en iyisini, en kusursuzunu bütün yüreğinde hissederek veremeyi düşünürsün. Gerçekten seven insan ondan alacaklarını asla düşünmez, karşılık beklemeden hep sevgisini verir.

Aşkta anlaşma yoktur, onu değiştirmeye çalışırsan yok edersin. aşkı kafese koyarak büyütemezsin, özgürleştiremezsin.

Aşk toprakla çiçek gibi olmalı, toprak çiçek tohumunu sevgiyle içinde barındırır, onu rüzgardan, soğuktan hep korur, ta ki güneş çıkana kadar onu dışarıya çıkarmaz, hiç karşılık olmadan onu sevgiyle emekle büyütür. Yeryüzüne çok güzel bir çiçek yetiştirdiği için sonsuz mutlu olur. Hislerinize, yüreğinize güvenirseniz bütün bunları hissedebilirsiniz. Eğer gerçekten içinizde tereddütler yaşıyorsanız hiç uğraşmayın, bari aşkın adını ve anlamını değiştirmemiş olursunuz .

 
Toplam blog
: 8
: 952
Kayıt tarihi
: 14.09.06
 
 

Doğayla başbaşa olduğum müddetçe kendimi bulanlardanım, balık avlamak en büyük hobimdir. Aynı zamand..