Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '07

 
Kategori
Spor
 

Aşkınla coşkunla sen çok yaşa

Aşkınla coşkunla sen çok yaşa
 

Bu sıradan bir gün değildi. Fenerbahçe Kulübü, 100.yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen muhteşem bir organizasyon ile cumartesi gecesi taraftarlarına unutulmaz dakikalar yaşatmaya hazırdı. 100 yıllık geçmişin şanına yakışır bir kutlama gecesi düzenlenmişti. Sporda takımlar arası dostluğun ve dayanışmanın önemine inanan bir Beşiktaş taraftarı olarak böylesi görsel bir şölende bulunmaktan son derece keyif aldım.

Şaraçoğlu semalarında büyülü bir ambiyans hakimdi. Eşlik ettiğim Fenerli arkadaşlarımın ve bütün taraftarların , tuttukları takımın gurur gecesinde hayranlık dolu bakışları görülmeye değerdi.

Gösteri süresince heyecan ve coşkuyla dalgalanan tribünlerde binlerce taraftar vardı. Fenerbahçeliler, alışılagelmiş kutlamalardan son derece farklı , bu kadar sanatsal içerikli bir organizasyonu, bir derbi maç heyecanı ile tempoyu hiç düşürmeden sonuna kadar soluksuz izlediler . Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını , diğer spor dallarına verilen değerin ortaya konulduğu canlandırmalar izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Kenetleniş tribünler dört bir yanda, görev dağılımı yapmış, var güçleriyle bağırıyorlardı: Migros tribünü ile başlıyordu ses dalgası: SSSSarıııı, Laciverttt , Şampiyonn , Fenerrr... !!!

Stadyumun üzerinde çelik halatlar üzerinde uçarak yapılan dans gösterileri izleyenleri hayran bıraktı. Gecenin tek eksikliği tüm anonsların yankılanması ve Rutkay Aziz’in Fenerbahçe’nin 100 yıllık tarihini Türkiye tarihi ile birlikte seslendirdiği konuşmasının stadın akustiği nedeniyle tribünlerden anlaşılamaması oldu. Hoşgörüldü. Kaldı ki o kadar kusur...

Hep bir ağızdan söylenen 10 yıl marşıyla yankılanan yeşil sahalarda, suya yansıtılan Atatürk portresi, gökyüzünden süzülen şanlı bayrağımız, mücadele dolu Türk tarihinin başarılı mizansenleri ile hissedilen vatan sevgisi, birlik olma olgusu duygu dolu anlar yaşattı.

Dans, alevler, müzik... Ateşin dansının ardından izlemeye doyamadığımız dakikalar süren havai fişek gösterisi gözleri kamaştırdı. Böylesi büyülü bir atmosfer içinde geçen saatler Samanyolu parçası ve Kıraç’ın bestelediği 100. yıl Marşı ile noktaladı.

Gerçekten taraftarına verdiği değeri, son derece özenle hazırlandığı etkinliklerle ispatlayan Kulüp yöneticilerinin hakkını vermemek elde değil. Bir asırı geride bırakmanın gururunu görsel bir şölene dönüştüren, sanatın, yaratıcılığın, emeğin, özenle harmanlandığı Yıldızlar Geçidi için tüm emeği geçenleri kutlarım.

Kulüplerimizin kuruluşunda katkısı olan bütün sporsever girişimcilerimizi ve hizmetleri ile takımları bu günlere taşıyan gelmiş geçmiş tüm sporcularımızı saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.

100. yılında Sarı - Lacivertli ekibi tebrik ederim, Nice Yüz Yıllara...

Fenerbahçe ile beraber spor camiamızın tüm kulüplerine her alanda centilmence mücadeleler, başarı ve gurur dolu yarınlar dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla,

Bir Beşiktaş Taraftarı

 
Toplam blog
: 60
: 1208
Kayıt tarihi
: 11.06.07
 
 

Memnun oldum... Ben de Didem :) İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'da yaşamayı seviyorum. Yoğun yaşam t..