Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşklardan daha güzeldir hasretler

Aşklardan daha güzeldir hasretler
 

Bir özlemin peşinden gitmekten başka bir şey değildi yaptığı. Olmayan ve hiç olamayacak birine duyulan ölünesi sevgi bir özlemden başka ne olabilirdi ki? Hayatı boşa harcamak bu olsa gerek. Peki nasıl bir şey ? Yiyorken, içiyorken, konserlere, sinemalara, tiyatrolara gidiyorken yanında hep o olmayanı taşımak. Hep O’nunla var olmak ve hep o’nu hissetmek. Oysaki O’nun gömlekleri bir başkasının dolabında. O ise senin yüreğinde, beyninde, bedeninde kazılı her daim. Bu nasıl açıklanabilir ya da izah edilebilir ki?

Bir şarkı hatırlatır O’nu bazen, bazen birlikte yürüdüğünüz yoldan geçersiniz anılar hücum ediverir beyninize.Hiç derinlerde değildirler ki zaten, su yüzüne çıkabilmek için tetiktedirler her daim. O yoktur.Olmamamsına rağmen siz O’nunla yer , O’nunla içer, O’nunla yatar, O’nunla çalışır, O’nunla okur bir filmi O’nunla izler ve hayatınızı O’na endekslersiniz.Boşa kürek çektiğinizi bile, bile. Hiç kimse ama hiç kimse O’nun yerini tutabilecek kadar yüce değildir gözünüzde.

Ne olacak böyle? Hayatının odak noktası O! Ama niye? Hiçbir şey ama hiç bir şey O’nun yerini tutamıyor. Mesela bir gün, bir konserde icra edilen eserlerin neredeyse hepsinde O’nu hatırlatan bir şeyler olması, etrafta gördüğün hemen herkesi O’na benzetmek ve bitmeden tükenmeden ara vermeden düşünmek ve özlemek. Ve beklenen telefon yada haberin gelmesi. "Sadece sesini duymak istedim.” Deyip kapanan bir telefon. Gerisi yine yok. Gerisi yine boşluk ve yine özlem.

Daha ne kadar sürecek böyle O’nsuz? Diye düşünmek. O’nun yanında olmaktan başka hiç bir şeyin zamanın geçmesine ve O’nsuzluğa katlanmaya yardımcı olmaması. Ne konserler, ne paneller ne kitaplar ne dersler ne de iş. Bin kez tekrarlansa da “ Benim için öncelikli olan sensin. Ay da bile olsam sen aradığında yerim senin yanındır.” kelimesi. Bir şey değişmeyecektir. Çünkü gömlekleri bir başkasının dolabındadır.

Zaten çok çok az paylaşılabilen zaman öteki kadından esirgenmek zorunluluğundadır. Oysaki nerede olursa olsun O’na koşacaktır öteki kadın. Allah’ın O’na verdiği en büyük ceza olan O’nsuzluktur. İşlediği tüm günahların bedelini böyle ödüyordur. Sevdiği adamdan uzak olarak. Kim bilir belki de Şekip Ayhan Özışığın dediği gibi

Sebep dedim,

Gülümsedin.

Dedin ki :

Aşkından daha güzelmiş hasretin

Belki de “AŞKINDAN DAHA GÜZEL HASRETİ" bilemez öteki kadın. Ama bildiği ve emin olduğu tek şey O’nu, kendinden bile daha çok sevdiğidir.
Tüm önceliklerinin O’na ait olduğudur. İşte bu yüzden bedeli ne olursa olsun katlanmaya razıdır. İnsanın yaşam sebebi ve yaşam enerjisi sevdiği ile olduğu saatlerden ibaret değimlidir? Sevdiğine sarılabildiği ve sevdiğinin bedeninde yaşamın akışını hissdebildiği sürece var olabilir insan. Bunun için de sevdiğine sonsuz şükran ve minnet doludur.

Yine de böylesi bir sevginin altında yatan yaşanmamışlıklara olan özlem ve sevdiğinin veremediği yaşam enerjisine duyulan hasret değimlidir? AŞKLARDAN DAHA GÜZELDİR HASRETLER.

 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..