Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '10

 
Kategori
Mizah
 

Aşkolsun sana demokrasi

Aşkolsun sana demokrasi
 

Seni bize kusuru en az olan bir halk idaresi olarak tanıtmışlardı.

Günahını almayalım. Kullanım talimatını öğrenmeden hemen üstüne atladık, şimdi baş aşağı gidiyoruz. Başımıza bir hal gelirse kusur hangimizin olacak?

Yorumlar farklı. Seni zurnaya benzetsek, peşrev yapamayacağımız aşikâr. Davulcuya uyacak kadar üfleyebilsek vaziyet idare edilecek.

Gelin görün ki; davul da sorunlu. Kasnak bizde ise tokmak başkasında oluyor genelde... Eloğlunun umurunda mı? Davula değil, bazen başımıza iniyor tokmak.

İdare çok iyi de, şu halk işi bozuyor. Ne demiş muhterem: "Şu okullar olmasa Millî Eğitimi yönetmek çok kolay." Bizim sorunumuz da halkla. Her kafadan bir ses çıkıyor. Verilen özgürlükleri kalkan yaparak saldırdıkça saldırıyorlar. Sen bize göre değilsin ama, gel güzel güzel anlaşalım. Hatırın kalmasın. Bak adına dokunmayacağız ve de her yerde haykıracağız"demokrasi" diye. Ancak su halk işine pratik bir çara bulalım. Gel etme eyleme, elimizi ayağımızı bağlama. Bu bizim işimiz. Şöyle ki:

Kolay idare edilecek bir halk oluşturacağız .Nasıl mı? Çok kolay. Kaya gibi, duvar gibi bir halk . Karşısına geçip ne söylersen aynı şeyi sana yansıtacak. Sen de bu sözleri "HALK İRADESİ"olara kayda geçeceksin. İşte "al sana demokrasi" Örneğin:

- Hayır

- Haayııırrrr

Evet

Evvveeettt...

Biz bunu denedik. Çok güzel oluyor da, sen rahat durmadın ki. Başımıza çorap ören kurumlar getirdin. Tam bir iş yapacağız, karşımıza yasalar çıkıyor. Madem halk idaresi, yasa halkın önünde olur mu? Gerekirse arkadan gelsin.

Bakıyorum ne desek ikna olmayacaksın."Çalıya bulaşmaktansa arkasından dolaş" derlar. Bari onu yapalım artık. Bize zaman kaybettiriyorsun. Aşkolsun sana...

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..