Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '14

 
Kategori
Kitap
 

Aşkolsun

Aşkolsun
 

Aşkolsun ne güzel kelimedir. Aşk vardır içinde her şeyden önce. Dilekler vardır, mutluluk vardır. Yazarımız Yelda Cumalıoğlu da kitabına bu ismi vermiş, pek de iyi etmiş. Üstelik bir de, “Mutluluk devrimdir.” demiş, ne güzel söylemiş.

Aşkolsun bir deneme kitabı olsa da, roman lezzetinde yazılmış. Ana dinamiği aşk oluşturuyor elbette. Yan temalar ise, insanoğlunun her çeşit duygusunu dile getirmekte; kin, nefret, ihanet, kıskançlık, öfke, sevgi, iyilik...

Yazarımız anlatısını çeşitli anektodlarla, hikayelerle ( Mutlu prens, Yedi Benlik, Bülbül ve Gül gibi)  zenginleştirmiş. Dünyaca ünlü romanlardan ( Zahir, Bar Kelebeği, Betty Blue) oyunlardan (Hamlet, Othello gibi), filmlerden( Leon, Çöl Gezginleri, Casablanca, Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi gibi) alıntılarla daha da çekici bir hale getirmiş. Yelda Cumalıoğlu hayata realistik ama pembe bir bakış açısı katıyor yazılarıyla. Kitap, her birine isimler verilmiş yirmi sekiz bölümden oluşturulmuş. Bu bölümlerin isimleri şöyle;

Aşık Olmak Zamanı Şimdi, İhtiyaçtan Öte Aşk, Zehirli Sarmaşıklar_ Öteki Kadın, Dokunmadan Sevmek, Kalp Sakarlığı, Her Aşkın Bir Şarkısı Vardır, Metamorfoz_Gezginlerle giden, Hiç Kimse Geri Dönmez, Mutluluk Devrimdir, Bırak Soğusun İntikam Yemeği, Kıskanmak ve Othello, İhtiras Fırtınası, Birbirimiz İçin Uygun Değiliz Her Ne Kadar Birbirimiz İçin Yaratılmış Bile Olsak, Haz ve Istırap, Susmak da Etkili Bir Konuşma Şeklidir, Rüzgara Karşı, Yıllık İyilik Bilançosu, Kadınlar Yok Olmak İçin Değil Aranıp Bulunmak İçin Ortadan Kaybolurlar, Maskeli Balo, Her Başarı Cezalandırılmayı Hak Eder, Buzdan Hayaller, Huzurun Kıymeti Huzursuzluktandır, Karanlığın Kaderi, Olgun Ruhlar Rehberliği, “Düş” Kaplten, “Düşüş” Beyinden İleri Gelir, Islanmayı Göze Alamayan Okyanusa Ait Olamaz, Herkes Kendi Mükemmelini Seçer, Kederin Dayanılmaz Asaleti, Bir Eksiklik Duygusu Bir de Sonsuz Hasret, Aşkolsun Sana Aşk.

Her bölümün sonunda Gönülden Sızan alt başlığıyla küçük notcuklar yazmış Yelda Cumalıoğlu. Sizin de benim gibi bir başucu kitabına ihtiyacınız varsa Aşkolsun’u kaçırmayın derim.
Kitap harika bir kapakla sunulmuş biz okurlara. O fotoğrafın hikayesini de kitabın ilk sayfalarında fotoğrafçı Dilek Keleş’in kaleminden okuyabilirsiniz.

Sevgili yazarımız Yelda Cumalıoğlu aynı zamanda Destek yayınlarının da kurucusu. Hem yazar, hem yayıncı, hem bir gezgin, hem bir gazeteci, hem çeşitli söyleşi, belgesel, reklam ve dizi film çalışmalarına imza atmış biri, hem de çok güzel bir kadın. Daha ne olsun! Aşkolsun!

 

Yazar:Yelda Cumalıoğlu


Yayınevi: Destek Yayınları

 

Sayfa Sayısı: 280

Baskı Yılı: 2013

Türü: Deneme

 

 

ARKA KAPAK YAZISI

EY AŞK!

Avaz avaz "Sen" diye bağırıyor ruhum, duyuyor musun? Hisset ve inan yeter ki, başka ne isterim? Sonra sarılırız... Acı eylemsizlikten meydana gelir, hüzün tercihtir, mutluluksa devrim!

Hiç sevgilinize icra gönderip, kalbine haciz koymayı düşündünüz mü? Dokunmadan, konuşmadan, görmeden, Aşk'ınızı ölümsüz kılmayı ve o bilmese de mutlak sadakatle asla vazgeçmemeyi göze aldınız mı? Ya sevdanızın derinliğinde boğulurken, hala nefes alır gibi yapıp, tek gerçek Aşk'ınızı yüreğinize katıp, senelerce acıdan inlemeye razı bir şekilde ortadan kayboldunuz mu? Aşk'ın aslında sevgiliyle birlikte aynı yolda yürümek değil, onun yoluna yol olmak, hatta onun yolunda yok olmak olduğu gerçeğine ulaştınız mı? Yangınken yakmaktan, selken boğmaktan, rüzgârken üşütmekten korktunuz mu?

Hiç çığlıkken sustunuz mu? O zaman Aşk olsun! Aşk olsun'u okurken; Aşk, sevgi, haz, huzur, güven, mutluluk, güç, başarı ve iyilik hakkında doğruluğuna inandığınız yanlışlarla dürüstçe yüzleşeceksiniz!
(Tanıtım Bülteninden) 

 

 

 

Aytül Bingöl

 

 
Toplam blog
: 58
: 1128
Kayıt tarihi
: 26.07.12
 
 

Anadolu şehirlerine özgü o sıcaklığı havasında barındıran Tokat'da, büyük bahçeli bir evde doğdum..