Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşksadım

Bir tanem veya kara gözlüm diye başlar ya aşk mektupları. Her bir satırına yürekler konur. Nakış nakış işlenir ya duygular. Sevenin sevdiğine özlemi yakar ya içini. Bazen bir içki kadehinde arar ya teselliyi. Kiminde kahır vardır, kiminde isyan.
Kiminde umut vardır, kiminde ölüm. Kimi yaşamanın gerekliliğini unutup ölesiye sever ya.

Hepimiz biliriz dillere destan Leyla Mecnunları, Kerem ve Aslıları. Hepsinin ortak özelliği, sevmişler âşık olmuşlar ama kavuşamamışlar. Nesilden nesile gelmiş, dillere destan olmuş aşkları.
Hadi şimdi biz Leyla ile Mecnunu, Kerem ile Aslıyı bu yazıda minnacık da olsa kavuşturalım mı?

Birlikteliklerinin ilk zamanlarında aşkları öyle yüce olurdu ki gözleri hiçbir şey görmezdi. Her şey onlar için yaratılmış gibi gelirdi. Sonrasını düşünün.
Bir sabah Leyla Mecnuna seslenmeye başlar. “Mecnunnnn hadi ya amma tembelsin kalk tarlaya gün ışıdı yaa”
Mecnundan cevap gelir “aman yaaa biraz daha uyusam ne olur ki zaten sabaha kadar çocuğun zırlamasından uyuyamadım.
Leyla anaç tavrı ile “o çocuk ikimizin de katlancan tabii”.
Mecnun tüm uyuşukluğu ve bağırtıları ile kalkıp tarlasına giderken “ulen kadın bu çocuk olalı sabah bir tas çorba bile koymuyorsun önümüze” diye homurdandığını düşünün.

Örneklerini çoğaltabiliriz değil mi?
Aslında bizim sevdalarımızın her biri başlangıcında bir Leyla veya Mecnun gibi başlarda birlikte olmaya başladıktan sonra nedense bu aşk yüreklere saklanır

Bakın bir yazıda okudum.

Bir odanın içinde ters istikametten gelen iki ışık kütlesini düşünün ve çarpışma anını o an ışık odanın her yerini kaplar müthiş bir andır ya sonrası ters istikamette oldukları için birbirlerinden ayrılırlar ve ancak kendilerini ışıtırlar birbirlerine hiçbir fayda vermeden. Şimdi birde birbirine paralel hareket eden iki ışık kümesini düşünün nereye gitseler birbirlerine paralel hareket ettikleri için sürekli birbirlerini aydınlatırlar.

Aşksadım işte ben bu parelel ışıklara aşksadım yüreğinin içine birazcık mantık ekip harmanlamaya aşksadım hayat bir anlık değil ki yaşadığın sürece âşık kalabilmenin en güzel yolu kendi paralelini bulabilmek değimli.

Yüreklere inen aşklar eğer beyninden nasibini almıyorsa bizler daha çokkkkk Leyla Mecnun, Kerem Aslı hikâyelerinde arabesk şarkılarda kahırları yaşarız

Hayat güzel yaaa aşksayın sizde inadına yürekleriniz dopdolu olsun. Aşkınız için ölmeyi düşüneceğinize kendiniz ve aşkınız için yaşamayı düşünerek aşksayın.
 
Toplam blog
: 18
: 711
Kayıt tarihi
: 27.11.06
 
 

1972 İstanbul doğumluyum. Dekorasyon işleri yapmaktayım. Amatörce de olsa hayata dair sevinçlerimi e..