Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşkta Bilinçaltının İnatçı Yapısını Nasıl Kırarsınız ?

Aşkta Bilinçaltının İnatçı Yapısını Nasıl Kırarsınız ?
 

 

Bilinçaltımız her konuda olduğu gibi, aşk ve ilişkiler konusunda da bizi yönlendirici bir enerjiye sahip. Eğer bilinçaltımızda aşk ve ilişkileri sabote edici bir kodlamamız varsa inatçı bir çocukla karşı karşıya kalmışız gibi hissederiz.

Çünkü bilinçaltı zihnimiz 0-7 yaş aralığı çocuk gibidir. İnatçı, ısrarcı ve sabırdan yoksundur. Tıpkı minik bir çocuk gibi o an ne istiyorsa, aklına ne geliyorsa hemen olmasını talep eder.

Kişi bu talepleri yerine getirdikçe, daha da mantıksızlaşıp, farklı istekleri gündeme getirebilir. Bu düşünce şekli ve davranışlar kişiye zarar verse dahi kişi bunu yapmaya devam eder.

Çünkü bilinçaltında mantık olmadığı için iyi-kötü, doğru-yanlış, zararlı-zararsız gibi kavramlar yoktur.

Bir çok kişinin kendisine zarar veren hatalı davranışlarına devam etmesinin altında tamamen bu dinamik yatmaktadır.

Eğer siz de böyle bir tutum sergiliyor ve bilinçaltınızı değiştirmek istiyorsanız yapmanız gereken bilinçaltınızın inadını kırmak için, aynı inadı "doğru, size zarar vermeyen  davranışların tekrarı" konusunda gündeme getirmeniz olacaktır.

Diyelim ki siz bir kadın olun ve bilinçaltınızda "Erkekler güvenilmezdir" gibi bir kodlamanız olsun. 

Bilinçaltında buna dair büyük bir enerji birikmiş olduğu için, büyük olasılıkla size güvensizlik yaşatacak erkekleri hayatınıza çekeceksiniz. Yani ya sizi aldatan, ya size yalan söyleyen, mutlaka belli bir konuda size güvensizlik yaratan erkekler hayatınıza girecektir.

Durum böyle olunca, karşınızdaki erkek size her güvensizlik yaşattığında muhtemelen onu ya affedecek, ya da görmezden geleceksiniz. Bu tavır da karşınızdaki erkeğin aynı hataları tekrar tekrar yapmasına ve sizin her geçen gün daha da üzülmenize neden olacak. 

İşte tam da bu noktada danışanlarıma şunu öneririm, "Karşındaki erkeğin seni aldattığından. sana zarar verdiğin eminsen, onu affetmemeli ve tekrar görüşmemelisin."

Danışanım "Peki bu sefer affetmeyeceğim ve ilişkimi bitireceğim, haklısınız." diyerek yanımdan ayrılır.

Bir süre sonra tekrar görüştüğümüzde bana sevgilisinin onu aradığını, ondan özür dileğidini, bir hata yaptığını söylediğini ve kendisinin de onu affettiğini anlatır. 

Bu durumda aslında danışanımın yapması gereken doğru davranış kalıbı, sevgilisi onu arayarak kendisini affettirmeye çalıştığında, bu affetme eyleminin bilinçaltının ısrarcı yapısından kaynakladığını anlayarak, bunu "ısrarla" durdurmasıdır.

Çünkü kuvvetle muhtemelen bu affetmeleri sonu gelmeyecektir!

Lütfen sizler de bilinçaltınız size zarar veren ısrarcı yapısını fark ederek, doğru davranışlar konusunda ısrarcı olunuz.

Doğru davranış konusunda ısrarcı olur ve her seferinde onun inadını kırmaya yönelik bir "doğru davranış" sergilerseniz, bir süre sonra sizin acı çekmenize sebep olacak olaylar konusunda ısrarcı tavrını bırakacak, siz galip geleceksiniz. 

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Profesyonel Yaşam ve İlişki Koçu,

NLP Uzmanı ve Eğitmen

www.aysenilgunaktas.com

nilgunaktas@hotmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..