Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkta saygı ve fedakarlık

Daha önce yazmış olduğum aşk mı sevgi mi isimli yazıma gelen yorumlarda aşk ve sevginin içinde saygı fedakarlığın önemi olduğu belirtilmiş. Çok doğru. Ben bu konuyu atlamışım. Atlamamın bir sebebi de saygı ve fedakarlığın hayatımızın her alanına işlemiş olması gerekliliğidir.

Yaşamda ilk öğrendiğimiz yada öğrenmemiz gereken insanlara saygı ve fedakarlık değilmi ki? Saygı verilmeden alınmaz. Siz saygı göstereceksiniz ki saygı göresiniz. Tüm ilişkilerimiz öncelikle saygı kavramı üzerine kurulu olmalıdır. Aşk ve sevgi nasıl bir bütünse saygıda bunların ayrılmaz bir parçasıdır. Hatta bana göre önce saygı duyarsınız. Saygı duymadığnız bir insana nasıl aşık olup sevebilirsiniz? Akş ve sevgi nasıl birbirini besliyorsa her iksini de besleyen saygıdır. İlişkinizin sağlam olmasını istiyorsanız saygınızı hiç kaybetmeyin.

Tüm yaşantınız saygı üzerine kurulmalıdır. Nasıl ki karşınızdaki insanlardan hayatınıza saygı gösterilmesini istiyorsanız önce siz gösterin. Kimsenin özeline müdahale etmeyin. Bu sevdiğniz insan bile olsa.

Aşk,sevgi,saygı... Peki bunları geliştirip olgunlaştıracak olan duygu yada yapılması gereken nedir? Oda fadakarlıktır. Fedakarlığı da daha küçükten aile yaşantımız içinde öğreniriz. Ailelerimizin bizlerin yetişmesi için yaptıkları fedakarlıkları görürüz. Bu bizim aklımıza sevdiklerimiz için fedakarlık yapmalıyız şeklinde yer eder. Bizlerde ailelerimiz için fedakarlıklar yaparız. Fedakarlık bir ölçüde aşkımızın sevgimizin büyüklüğünün göstergesidir. Yeri gelir en sevdiğimiz uğraşardan vazgeçeriz. Yeri gelir o insan için hayatta yapmayacağımız dediğimiz işleri yaparız. Aşık olup sevdiğimiz zaman yapmayacağımız fedakarlık var mıdır?

Tüm hayatınızın aşk,sevgi,saygı ve fedakarlıkla geçmesi için önce bunları siz uygulayın. Yaptıklarınızın karşılıksız kalmayacağını göreceksiniz. Sevdiğinizden asla vazgeçmeyin.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..