Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşktan korkuyorum

Aşktan korkuyorum
 

Aşkın rengi yoktur.


Aşkı tanımlamamı istedikleri zaman "sence ve bencelerin bizce olmasıdır" diye tarıf ederim her zaman. böyle inandığım içindir, böyle düşündüğüm, böyle yaşadığım içindir sanırım. insan gençlik yıllarında daha cesur oluyor sanırım. herşeyin üzerine daha bir korkusuz gidebiliyor. daha bir dinamik olabiliyor. hiç bir şeyi kaygı etmiyor. herşeyi herkesi karşısına alabiliyor.

Ama yaş ilerledikçe hayat bir kaç oyun oynayıp, gerçeklerin hayallerden daha farklı olduğunu düşündürmeye başladığı andan itibaren her şey değişmeye başlar. korkuların artar. beklentilerin değişir. hayat daha bir başka olur. bir zamanlar kırmak kırılmak kelimeleri aşkın sadece lügatında bulunan iki basit kelime iken, ilerleyen zamanlarda senin en keskin köşelerin olmaya başlar. üstüne gittiğin şeyler artık senin korkuların olmaya başlamıştır. Doğan güneş her zaman aynıdır. yağmur aynı ölçüde ıslatır. ama hiç bir şey aynı değildir. hepsinin etkisi daha bir derin daha bir agırdır. bir zamanlar "yaşarım ve biter" yaşanılan güzellikler bana kafi düşüncesi bu anlarda ikilemleri ortaya çıkarmaya başlar. artık lügattaki kelimeler daha derin anlam kazanmaya başlamıştır. kırılmayı bir nebze kaldırabilirsin ama kırmak senin en agır duygundur. herşey agır gelmeye başlar. çok zorlanırsın  bazan da böyle olursun işte. bişeyler yazmak istersin, yazarken dahi tıkanırsın. herşey birbirine girer. çözümleyemezsin. çözüm sensindir. ama çözümsüzlüklerin içinde kaybolanda sen olursun.

Hayat standartlarının altında üstünde ortasında sagında solunda fark etmez, bir yaşam biçimi belirlersin. ve o çizgide yaşar gidersin. ve işte tam da bu sırada Aşk kendini değiştirerek yeniden karşına çıkar. hiç birşey eskisi gibi değildir. tabiki Aşkta. çünkü aşkın adı "hayat arkadaşı" veya "can yoldaşı" olmuştur.

Ancak hiç bir zaman unutulmaması gereken bişey vardır. yaşınız kaç olursa olsun, mekanınız neresi olursa olsun. Aşkın kuralları hiç değişmez. yine onu ayakta tutacak olan "Güven, Saygı ve Sevgidir". eger bunları sağlamayı başaramazsanız, yine tökezler yine düşersiniz. ve bu sefer belki de hiç kaldıranınız olmaz.

Siz siz olun, Aşkı tanımlamayın, siz siz olun aşkınıza kalıplar belirlemeyin, siz siz olun aşkın sınırlarını çizmeyin. çünkü aşk bir tohum gibidir. her bedende başka şekilde filizlenir. her yürekte başka bir güzel olur.

Kısacası kurtulun şekilden şekilcilikten. sadece yaşayın. ama iliklerinize kadar yaşayın.

 
Toplam blog
: 9
: 311
Kayıt tarihi
: 03.04.07
 
 

15 yıldan beri güzel ülkemizin çeşitli yörelerinde öğretmenlik yapıyorum...