Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Asla Daha Azıyla Yetinmem

Asla Daha Azıyla Yetinmem
 

Son günlerde, reklam kuşağında gösterilen bir çikolata reklamı bulunmakta. Reklamın sloganı “Asla daha azıyla yetinmem”

Bu reklam’ı her izleyişimde yaşadığımız olaylar aklıma gelmekte;

Başbakan’ın partisi iktidar olduğundan beri gerek ailesi gerekse ülkesi için asla daha az’ı ile yetinmedi. Oğulları Dünya Bankası’nda çalışmakta.Gencecik yaşta gemicikleri bile oldu çocuklarının; ama oyuncak gemi değil.

Unakıtan’ın çocukları ise her türlü ticari işi yapmakta,kanıtlanan rüşvetleri ise üstlerine almamaktalar

Başbakan’ın Dolmabahçe sarayında çalışma ofisi bulunmakta,İstanbul’lu olduğu için bir türlü Ankara’ya alışamadı. Merkez Bankası ile başlayarak yakında bütün Bakanlıkları İstanbul’a taşımak ve Osmanlı döneminde olduğu gibi İstanbul’u başkent yapmak gibi planları bulunmakta.

Kendisi, Başbakan ,Cumhurbaşkanı ise yürekten desteklediği kişi. Beş yıldır sabırla beklediği türban konusunu da bu yıl ele alarak halletti sayılır. Bu arada eskiden türban takanların ülke de okuyamadığından dem vurmakta.Ama çocuklarını okumak için neden ABD’ye gönderdiği konusunda açıklama yapma ihtiyacı duymamakta.

Medyayı kendi düşüncesine yakın olan kişiler aracılığıyla ele geçirdi. Birkaç yıl önce ek iş olarak ticaret yaptığını belirtmişti. Zenginliğinin kaynağı, ek işinden gelmekte.Bu arada emekli ve çalışanların maaşlarına %3 zam yapmayı ihmal etmedi.Allah razı olsun..

Sosyal Güvenlik Reformu ile halkın sosyal güvencesini sıfır’a indirgeme amacında. Tekel-Sigara İşletmesinin Özelleştirilmesi çalışmalarına da hız kazandırdı.Ne de olsa sıcak para lazım.Ama özelleştirilen işletmelerden vergi alamıyorlar o başka konu.Olsun, zarar yok önemli olan “Babalar gibi satmaları”…

Yerel Yönetim seçimlerine odaklanmış durumda önce halkı yoksullaştırıp sonrada erzak,kömür yardımında bulunarak halkın hayır duasını, seçimler de ise oylarını kazanmakta. Ayrıca, hükümet, Norveç’e 100.000 genç göndererek yeni istihdam alanı yaratmayı da planlamakta.

Bu örnekleri daha da arttırabilmek mümkün.Çok uzun zamandan beri Başbakan ve diğer üst düzey yöneticiler çikolata reklamın da ki “Asla daha azıyla yetinmem” sloganı’nı kendilerine yaşam ilkesi edinmiş durumdalar.

24 Ocak 1980’den beri ülkemizde geliştirilen neo- liberal ekonomi politikalarının sonucunda “Benim işçim, memurum işini bilir”, “Babalar gibi satarım” tipindeki sözler halkımızın beynine ince ince işlendi. Sonuçta “Asla daha azıyla yetinmeyen” ise sadece bir avuç insan oldu.

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..