Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Asla Vazgeçmem'de saykodelik sahneler silsilesi!

Asla Vazgeçmem'de saykodelik sahneler silsilesi!
 

Show TV'nin perşembe geceleri yayınladığı Asla Vazgeçmem dizisine bir haller oldu.

Diziyi izleyenlerin bileceği gibi ; geçtiğimiz sezon Yiğit, İclal ve Nur üçlüsünün arasında yaşanan çarpık ilişkileri izlemiş ve tüm aşkların bu şekilde yaşandığını düşünüp durmuştuk.(?!) Dizide hiç entrika yokmuş gibi dizinin senaristleri yeni sezonda hikayeye Kerem isimli bir psikopatı dahil ettiler.

Kerem karakterini daha önce Tatlı Kaçıklar dizisinde ve Kahpe Bizans filminde rastladığımız ve oyunculuk anlamında şahsen gayet başarılı bulduğum Şencan Güleryüz canlandırıyordu. -du ekini kullandım çünkü diziden dün gece itibari ile ayrıldı kendisi.

Bu size normal gelebilir. Tabi ki dizinin dün gece yayınlanan 36.bölümünü izlemediyseniz.

Çünkü o kadar delilik ve saçmalık içeren olaylar cereyan etti ki, 70'lerde çekilen ve komik olan yerli korku filmlerine nazire edercesine sahneler gördük.

Yine diziyi izleyenler bilecektir ki ; bu Kerem karakteri Nur'u eski karısına benzettiği için aşık olmuş ve ona sahip olarak eski karısını yeniden bulmuş olmayı kafasına koymuştu. Tam entrikalık hikaye yani. Bu durum dün gece iyice tırmandı ve Kerem karakterinin içindeki ''sayko'' resmen ortaya çıktı.

Ülkemizde yayınlanan yapımlar içerisinde o kadar saçma hikayeye ve bölüme denk geldik ki, bunlara şaşırmamamız gerekiyor aslında. Ama durum kaşınıyor elimde değil.

Bu Kerem isimli sayko, Nur ile evlendi. Ardından kadını evine götürüp boynuna ''atlara vurulan sakinleştiriciden'' saplayıp etkisiz hale getirdi. Giydirdi, makyaj yaptı, kaskatı kesilen kadını cansız mankeni kaldırır gibi ordan oraya kaldırdı indirdi. Bu da yetmedi ardından Yiğit karakterine de aynı tarifeyi uygulayıp, yine iğne ile etkisiz hale getirdi. Ardından kaskatı kesilmiş Yiğit nasıl olduysa bu sayko abimizi bacağından vurup etkisiz hale getirdi. Ardından sevgili saykomuz kendi kafasına sıkarak hem bu saykoluklara son verdi hem de diziye veda etti.

Ben yalnızca bu kısımlara denk geldim, düşünün zamanlamamı. O yüzden dizinin ilk başlarındaki sahnelerine denk gelemedim. Ama bu kadarı da yetti şahsen.

Ve buradan şunu anladım :

Bizdeki entrika anlayışı biraz manyaklık,biraz gelenek-görenek saplantısı, biraz da Batı özentisi içeriyor.

Asla Vazgeçmem'in bu 3 konuya direk olarak örnek olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

Manyaklık kısmını zaten anlattım. Daha deşmeyelim.

Batı özentisi kısmında ; kimin eli kimin cebinde durumunda olma durumu devreye giriyor. Çarpık ilişkiler gırla gidiyor.

Gelenek-görenek saplantısı kısmında ise ; hamile kalınca hemen evlenmek zorunda kalan karakterlerin ve karısının ya da sevdiği kadının konuştuğu adamların ağzını burnunu kıran maço abilerin olması yerini alıyor.

Sonuç olarak ; dün akşamki saykoluklarıyla televizyon tarihindeki yerini alan Asla Vazgeçmem'i gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca Van Gölü Canavarı tadında yeni bir karakterin diziye girmesini beklediğimi eklemek istiyorum.

Sonuçta hikaye istenilen yere çekilebiliyor. Birazda burdan gösterelim etkiyi. Olmaz mı?

Sonra gelsin reytingler. Şahane vallahi!

ANIL KOLDAŞ

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..