Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Aslan cimbomum

Aslan cimbomum
 

ASLAN İLE KARTAL


22/12/2008

Sağanak yağmurda sağanak gibi goller

Sürekli yağan yağmurda ağırlaşan zemine inat Ali Sami Yen’de futbol şöleni vardı bence. Galatasaray maçın başından sonuna kadar oyun disiplinini bozmadan, maçtan kopmadan kazanma hırsıyla oynadı. 8. dakikaya gelinceye kadar 5. dakikada bir serbest vuruştan yararlanamadık ama 8.dakikada Lincoln’ün sağdan ceza sahasına gönderdiği topa kaleci Rüştü ve Servet aynı anda hamle yaptılar ama Servetin ayağı daha önce topa değdi, Galatasaray’ın ilk golü geldi. Golden sonra Lincoln faulle durdurulunca verilen serbest vuruştan yararlanamadık. Ayhan, Arda, Baros ve Lincoln paslaşmaları süperdi.

13.dakikada Beşiktaş’ın golü Delgado’dan geldi.

Beşiktaş’ın sevinci yarıda kaldı gibi çünkü yaklaşık iki dakika sonra Holosko'nun müdahalesiyle Arda yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

Baros penaltı noktasından topa vurdu, Rüştü bir tarafa top öte yana. Varan 2 oldu. Dakika 16 GS. 2 Beşiktaş 1

17. dakikada ise Ayhan’ın Arda’ya yolladığı pas nefisti ama ofsaytta kaldı.

19. dakikada Delgado’nun müthiş şutunu aynı güzellikte kaleci De Sanctis kornere çeldi.

21. dakikada Beşiktaş kornerden yararlanamadı.

43. dakikada Nonda’nın pasıyla Lincol, Rüştü ile karşı karşıya kaldıkları pozisyonda

topu direğin dibinden auta attı.

İkinci yarıya Skippe değişiklik yapmadan başlattı. Delgado’nun ikinci sarı kartının kırmızıya dönmesinden sonra Beşiktaş 10 kişi kaldı. Buna çok üzüldüm. Maçtan sonra Delgado ile yapılan röportaj ta Delgado kendisini anlatmak istediğini söyledi. Yani rakibe neden sarı kart göstermedin demek istemedim ben dedi. Bunu hakem Cüneyt Çakır yanlış anladı herhalde. İki takım da eşit sayıda oynamış olsaydı daha çok memnun olurdum.


53. dakikada Lincol’un asisti ile Milan Baros ‘un şutu Beşiktaş ağları ile buluştu. Bundan iki dakika sonra Holosko’nun sağ kanattan topu getirerek şık bir şutla kalenin dibinden topu GS. Ağları ile buluşturdu. Durum 3 – 2 oldu.


67. dakikada Beşiktaşlı Uğur ceza sahası içinde Lincoln’u düşürürken, Lincol’u durduracak Beşiktaşlı futbolcular ceza sahasında sadece seyretmekle meşguldüler. Hakem Cüneyt Çakır maçta ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında bu kez Rüştü’nün topun gelişine yatması gole engel olamadı zira usta golcü yüksekten attı sanki top direğe çarpıp içeri girdi gibi geldi bana ama Maratonda izlediğimde bunun böyle olmadığını gördüm. Böylece kimsenin tutamadığı Lincol kendisinin üçüncü Galatasaray’ın 4 . golünü atmış oldu.

Maç sonucu 93 dakikanın bitiminde de değişmedi. GS.4 Beşiktaş 2

Maç hareketli ve seyri çok güzeldi. En güzeli de maç sonunda iki takımın futbolcuları bir dostluk ve centilmenlik örneği sundular tüm futbol sevenlere. Dilerim bu dostluk ve centilmenlik diğer takımlarda da olur. Beşiktaşlı futbolcular 10 kişi kalmalarına rağmen Futbol otoriteleri ne derler bilemem ama bana göre çok güzel mücadele ettiler. Bundan dolayı kutlarım kendilerini. Futbol bu, bir taraf kazanacak bir taraf yenilecek veya berabere kalacaklar. Beşiktaşlı dostlarıma takımlarına kızmamalarını onlara destek olmalarını öneririm. Bir takım ille de kazanacak diye bir şey yok.

Maçtan sonra Mustafa Denizli çok iddialı konuştu. İlk penaltıyı haksız bulduğunu ve hakemin yanlı davrandığını söyleyerek oyunun kaderini buna bağlamak istedi. Oysaki tüm otoriteler penaltıların haklı olduğunu söylediler. “Ben Mustafa Denizli isem ikinci yarıda Beşiktaş’ı herkes görecek” dedi. İnşallah diyelim. Ben bu akşam değişiklik yapıp maçtan sonra maratonu dinledim öyle yazdım bu satırları. Servet’i çok beğendim bu akşam. Neticede tüm takım bir yürek gibiydi. Maç çok hareketliydi. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Galatasaray’ımız tepelere çıkmaya devam ediyor. Ligin tepesi iyice alevlendi. Futbolcularımıza iyi bir tatil ile mutlu yıllar dilerim. Dinlenmeyi hak ettiler. Bu senede kupayı alacağız inşallah. Tüm Galatasaraylı arkadaşlarıma ve okuyan herkese sevgi saygılar.

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..