Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Aslan çok rahat

Galatasaray'da alışkanlık haline gelen birşeyler var.
Gol yemeden gol atmıyorlar, maçı gol yemeden tamamlamıyorlar. En kolay rakipler karşısında bile ucuz goller yiyip pozisyon veriyorlar. Bu gollerin lig maçlarında telafisi olur. Fakat Avrupa maçları hata götürmez. Son Bellizzona maçında da benzer hatalar yüzünden canımız fena yanacaktı.

Bugünkü lig maçı çok kolay geçti. Ama yine gol yediler pozisyon verdiler. Aslında antreman maçı gibi oldu desek daha doğru olur. Oyuna istedikleri gibi hükmettiler, çok rahat paslaştılar, çok rahat pozisyonlara girdiler, çok kaçırdılar ama çok da attılar. Yeni transferlerin takıma çok çabuk adapte olmuşlar. Gerek Harry Kewell gerekse de Milan Baros çok iyi işler yaptılar. Özellikle Kewell defansta ve ofansta başarılı bir grafik çizdi. Bu iki oyuncu sakatlık problemi yaşamazlarsa hem lig de hem de Avrupa' da fırtına gibi eserler. Fakat orta sahadaki pres eksikliği çok hissediliyor ve bu durum defansta arızalara neden oluyor. Orta saha oyuncularının biraz daha rakibi ısıran bir oyun oynaması lazım.

Kocaelispor birçok kez lige çıktı ve düştü. Ligin daha başı ama maçın 15 dakikası hariç hiç bir varlık gösteremediler. Orta sahada hiç pres yapmadılar, yardımlaşmadılar. Defansta derinlik sağlayamadılar. Rakip oyuncular elini kolunu sallaya sallaya pozisyona girdiler ve skor ürettikleri gibi fazlasınıda kaçırdılar. Çok daha fazla mücadele etmeleri gerekir. Birkaç da transfer. Yoksa işleri kolay değil.

 
Toplam blog
: 23
: 448
Kayıt tarihi
: 17.08.08
 
 

Ankara'da yaşıyorum. İşletme fakültesi mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Spor yapmayı, müzik dinleme..