Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '07

 
Kategori
Kitap
 

Aslan diz çöktü..

Aslan diz çöktü..
 

Arjantin’ li yazar Osval Soriano 1943 yılında Plata del Mar’ da doğdu. Otuz yaşında yazdığı ilk romanı “ Triste, Solitario Final” (Hüzünlü, Yalnız ve Son) ile büyük başarısı yakalar ve okuyucudan büyük bir ilgi görür. İlk roman 12 dile cevrilir.Romanların çoğu filme çekilir. Dönemin yazarları Soriano’un kendine has bir uslü olduğu konusunda birleşmektedirler.

Yazar Askeri diktatörlük zamanında Belçika ve Fransa’ da sürgünde yaşar. Katı bir politik tavrı olan Soriano, Avrupa' daki sürgün hayatında ülkesi Arjantin'de en çok okunan yaşayan romancı oldu.. Uzun yıllar gazetecilik yaptı.Kitapları toplamda 19 dile çevrilmiştir. Romanları çağdaş Arjantin edebiyatının klasiklerine dönüştü. 29 ocak 1997'de Buenos Aires' te öldü.

Soriano kendine özgü anlatımıyla, kendi üslubı ile bir ekol olduğunu söyleyebilirz.

Aslan Dizçöktü romanında ise gerçek bir Orta Afrika ülkesine atıfta bulunan hayali bir İmparatorluk ile Afrikalı ve Güney Amerikalıların uğrak yerleri Avrupa kentlerinde geçer.

Roman da yazarın katı siyasi görüşleride ön plana çıkan kahramanlarda oluşmakta, belli bölümlerinde bunu her fırsatta okuyucuya hissettirmektedir.

Arjantin, Malvinas Adaları’nı işgal ederek İngiltere’ nin elinden almıştır. İngiliz aslanıysa Falkland’ ı geri almak üzere bir donanma gönderir. Bundan sonra ise olaylar Avrupa ve hayali Orta afrika ülkesinde gelişir.

Kısaca "Aslan diz çöktü" Flakland ve Malvinas savaşı üzerine sevecenlik dolu, heycan verici ve muzip bir roman diyebiliriz.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..