Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Aslan Galatasaray. Eskişehirspor : 1 - Galatasaray : 2

 
Eskişehir Atatürk Statında oynanan Spor Toto Süper Lig’de Sezon’un 19. hafta  maçında Galatasaray Eskişehirspora konuk oldu.. Orta Hakem Halis Özkahya yönettiği  karşılaşmada Galatasaray, Eskişehirspor'u 2-1 yendi.
 
Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Umut Bulut ve 87. dakikada Selçuk İnan atarken, Eskişehirspor'un tek golünü ise 27. dk.da Ibrahim Sissoko kaydetti. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Galatasaray 42 puana yükseldi ve Fenerbahçe'nin berabere kaldığı haftada zirve ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. 15. sıradaki Eskişehirspor ise 17 puanda kaldı.
 
Takımlar:
 
Eskişehirspor: Boffin, Mustafa Yumlu, Sezgin Coşkun, Kamil Çörekçi, Özgür Çek (Dk. 89 Kaan Kanak), Toko, Lawal, Sissoko (Dk. 90+1 Causic), Sezer Öztürk (Dk. 76 Emre Güral), Serdar Özkan, Mori
Teknik Direktör: Michael Skibbe
 
Galatasaray: Muslera, Melo, Selçuk İnan, Umut Bulut, Sneijder, Telles (Dk. 73 Bruma), Chedjou, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş (Dk. 46 Olcan Adın), Emre Çolak, Tarık Çamdal (Dk. 89 Yasin Öztekin)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Goller: 
 
27.dk. Ibrahim Sissoko (Eskişehirspor); 
20.dk. Umut Bulut (Galatasaray)
87.dk. Selçuk İnan (Galatasaray)
20. dakikadaki Eskişehirspor ceza sahasına giren Umut Bulut'un çektiği şut, kaleci Boffin'den döndü. Dönen topu izleyen  Umut , topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
 
27. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Sissoko, Kamil Çörekçi'nin sağ kanattan yaptığı ortada, kaleci Muslera'nın dokunduğu topa ceza alanında bekletmeden vurdu ve top ağlarda : 1-1
 
87. dakikada Olcan Adın'ın sol kanattan gönderdiği pasa, ceza sahasında bulunan Selçuk İnan dokundu,  top bir kez daha ağlarda : 1-2
 
Değerlendirme:
 
Eskişehir – Galatasaray maçları  çok çekişmeli geçiyor. Her iki takım da ilk yarıda yaratılan fırsatlardan yararlanamazken, atılan isabetli şut sayıları bile hemen hemen  aynıydı. İlk 45 dakikada boyunca ev sahibi Eskişehir toplam 3 kez Muslera'nın koruduğu kaleyi yokladı. Cim Bom ise aynı şekilde karşılık verdi, ilk yarı boyunca 3 isabetli şut attı. Topla oynama yüzdesinde ise Sarı-Kırmızılılar'ın üstünlüğü vardı. Galatasaray, yüzde 56'ya 44'lük üstünlük sağladı. Pas başarı yüzdesinde de GS’ın  üstünlüğü var: Yüzde 77'ye yüzde 79.
 
İlk 45 dakikada Galatasaray forvetleri daha fazla şut attı. Sarı-Kırmızılı ekibin hücumcuları toplam 8 şut atarken, Eskişehir forvetleri  ise 6 şutla karşılık verdi. İlk yarı 1-1 bitti..
 
 
Galatasaray, geçen 28 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası maçında deplasmanda 1-0 yenildiği Eskişehirspor ile bu kez lig maçında yine deplasmanda karşı karşıya geldi. Galatasaray kafilesi maçtan bir gün önce özel uçakla Eskişehir'e geldi. Kafilede ağrıları olduğu belirtilen golcü futbolcu Burak Yılmaz yer almadı.
 
Eskişehirspor'un Gaziantepspor maçı nedeniyle aldığı tribün kapama cezası nedeniyle Galatasaray karşılaşmasında ev sahibi takımın taraftarları için Asker Hastanesi tarafı olan A Kale Arkası Tribüne 395, Atatürk Meslek Lisesi tarafı B Kale Arkası Tribüne de 850 Eskişehispor taraftarına yer ayrılırken, Galatasaraylı taraftarlar için ise 800 kişilik Misafir Tribün tahsis edildi. Eskişehirsporlu taraftarların olduğu A ve B kale arkası tribünlerin biletleri 50 liradan, Galatasaray taraftarları olduğu Misafir Tribünün biletleri ise 200 liradan satıldı. Fakat ne yazık ki maçı karşılaşmayı sadece 25 kadar Galatasaray taraftarı ile 300 kadar da Eskişehirspor taraftarı izledi. Yani toplam 325 kişi izledi.
Tribün kapama cezası nedeniyle stadyuma giremeyen çok sayıda Eskişehirspor taraftarı, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri önünde Eskişehirsporlu futbolcuların içinde bulunduğu otobüsü meşalelerle karşıladı. Taraftarlar oluşturdukları araç konvoyu ile Atatürk Stadyumu'na kadar takım otobüsüne eşlik etti.
 
Daha önce Galatasaray'ı da çalıştıran Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Michael Skibbe, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile tokalaşarak birbirlerine başarılar dilediler. Skibbe, Galatasaraylı bazı futbolcularla da tokalaştı.
 
Bu sonuçla Galatasaray puanını 42 yaptı. Eskişehirspor ise 17 puanda kaldı, Fenerbahçe ile puan farkı ikiye indi. Ligin 20. haftasında Galatasaray kendi sahasında Balıkesirspor'la karşılaşacak. Eskişehirspor ise deplasmanda Gençlerbirliği'nin konuğu olacak.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..