Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '22

 
Kategori
Animasyon
 

ASLAN HÜRKUŞ KAYIP ELMAS

ASLAN HÜRKUŞ KAYIP ELMAS

 

İki yıl aradan sonra bugün ilk kez sinemaya gittim ve çocuklar için sinemaya konmuş bir animasyon seyrettim. Filmin adı Aslan Hürkuş Kayıp Elmas. Bu filmi seçmemde çocuk kitapları yazarı olmam kadar bu işe büyük emek vermiş değerli kardeşim animatör Serkan Türkyılmaz’ın da katkıları oldu.

Büyük büyükbabasının eski uçağının peşine düşen Aslan’ın hikâyesi Aslan Hürkuş Kayıp Elmas ve bugün vizyona girdi. Sinemaya pek güzel uyarlanmış. Animasyon karakterlerin beyaz perdede hayat buluşu oldukça başarılı. Seslendirme, efektler, müzikler, görseller harika. Anlatılan hikâyenin kurgusu, izleyici üzerinde merak uyandırması, heyecanlandırması ve sürükleyici olması 90 dakika boyunca seyirciyi peşinden sürüklüyor.

Hemen ifade edeyim ki filmin kahramanları olan çocukları çok sevdim. Yüzleri, saçları, kıyafetleri, özellikle de gözlerindeki ela ve mavi hareler dikkatimi çekti.  Bilhassa İstanbul Boğazı manzaralı bölümlere ve Hürkuş’un gökyüzünde bir kuş edasıyla uçuşuna hayran kaldım. Çocuk karakterlerin skutır ve dron kullanmaları, günümüzü de düşünecek olursak güzel ayrıntılar.

1970 yılından görüntülerle başlayan film kısa bir süre sonra 2021 yılında devam etmeye başlıyor. Z kuşağı olarak adlandırabileceğim filmin kahramanları Aslan, Mehmet, Zeynep ve Eren.  Hikayenin geçtiği mahalle araları, çocuklara ışık tutan okul, Hasan Dede’nin torununa olan sevgisi ve ona  araştırmalarına ışık tutacak ipuçlarını vermesi, büyük büyükbabalarından kalan haritalar,  Aslan’ın üzerinde çalıştığı projeye inanması, yeşil elması bulması ve peşindeki adamlara karşı inancından vazgeçmeyişi, Hürkuş ile oluşturduğu dostluk ve dostluğun değerini anlatan kareler  izlenmeye değer.

Çocuk kahramanların enerjisi büyülü bir fanus gibi bir anda sizi de içine alıveriyor ve içinizdeki çocuğu dışarıya çıkarıveriyor. Bu filmde Aslan ve arkadaşların yanı sıra kötü adamlarda var ve onlar da Hürkuş’un peşindeler. Kısaca macera dolu bir animasyon izleyicilerini sinema salonlarına bekliyor tanışmak ve buluşmak için. Bu güzel filme emeği geçen herkesi kutluyor ve bol izleyiciler diliyorum.


 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..