Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Aslan tahtına çıktı

Aslan tahtına çıktı
 

...Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın sonucunu iki takımın taraftarların yanı sıra Fenerbahçeli futbolseverler de merakla bekliyordu. Hatta öğle bir merak ki; Süper Ligde ve Fortis Türkiye Kupasında Cim Bom’un hışmına uğrayınca, sezonu 0 (sıfır) kupayla kapatma korkusuna kapıldılar şüphesiz!

...Geçen sezonun 32. haftasında Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kalan Sivasspor, Galatasaray’a şampiyonluk yolunda büyük bir darbe vurmuştu. Galatasaray, Sivasspor ile berabere kalınca, İzmir’de Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti.

...Hatalardan ders çıkartmayı bir türlü beceremeyen Galatasaray, geçen sezonda olduğu gibi bu senede çok kolay kazanacağı maçlardan eli boş çıktı. Üstelik Fenerin bahşiş dağıtır gibi puanlar serpiştirdiği haftalarda adeta basireti bağlandı.

...Galatasaray Sivas’ta kazanamıyordu. İki takım arasında geride kalan lig maçlarından İstanbul 'daki 3'ünü Galatasaray kazanırken, Sivas'taki 2 karşılaşma da berabere sonuçlanıyordu.

...Evinde Galatasaray’a karşı maç kaybetmemesi Sivasspor için bir avantaj olarak görülse de, Sivasspor için iyi motivasyon kaynağı olan bu durumun devamının bir garantisi olamazdı tabi..

...Diğer yandan, Kanada merkezli medya kuruluşu TSN’nin bu yılki Avrupa Kulüpleri Güç Sıralaması’nda (European Club Power Rankings) Galatasaray’ı listeye alması Cim Bom için iyi bir moral kaynağı oldu. Bu değerlendirme ayrıca Galatasaray’a “en’ler listesindeki tek Türk takımı” unvanını da getirdi…

...2007- 2008 Süper Lig şampiyonunun kaderini büyük ölçüde etkileyecek Galatasaray- Sivasspor maçı, böylesine gerilimli ve heyecanlı bir ortamda başladı. İlk yarının 13. dakikasında Song kendi kalesine attığı golle Sivasspor ve Fenerbahçe taraftarlarını sevince boğdu. Ancak Arda'dan gelen goller skor tabelasını ve sevinç ibresini Galatasaray'dan yana çevirdi.

...İkinci yarı, ilk yarının tam tersi oldu. Bu sefer Sivasspor'un 2, Galatasaray'ın Ayhan'dan gelen tek golü ile maç Galatasaray açısından zora girdi. Ve maçın kahramanı Arda'nın 73. dakikada ki golü ile kral Hakan Şükür'ün 88. dakikada attığı gol maçın da kaderini belirlemiş oldu.

...Hakemin bitiş düdüğü, maçın 5-3 Galatasaray'ın zaferiyle bittiğini ilan ediyordu. Sona eren sadece maç değildi! Fenerbahçe ve Sivassporun umutları da büyük ölçüde sona erdi denilebilir! Hakemin bitiş düdüğü hiçbir takımın şampiyonluğunu ilan etmedi belki, ama Galatasaray’a marş ileri; Sivasspora dön geri; Fenere de seneye emi, mesajı verdi!

...Haftaya Cim Bom'un şampiyonluk sevincini paylaşmak üzere buluşmak dileği ile.......................................

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..