Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Aslan Timsahı yedi

Aslan Timsahı yedi
 

Ali Samiyen'de Aydın'lık gece

Galatasaray, maça kalede De Santics, defansta Meira, Emre Aşık, Hakan Balta, Serkan Kurtuluş, orta sahada Kewell, Barış, Ayhan, Aydın, Lincoln forvette Baros düzeni ile maşa başlamıştır.

Galatasaray, maçın ilk beş dakikasında yaptığı yoğun baskı ve pres ile rakibi Bursaspor’u kendi yarı sahasında tutmayı başarmıştır. Bu baskının sayesinde sol kanatta oynayan Kewell’ın ortası ile son maçlarda gol atamayan Baros’un kafa vuruşu rakip takımın savunmasına çarparak 10.uncu dakikada gol olmuştur.

Sabri’nin kart cezası nedeniyle defansın sağında oynayan Serkan Kurtuluş uzunca bir süredir forma giyemediğinden ve eski takımına karşı forma giymesinin heyecanından olsa gerek sağ kanatta aksaklıklara neden olmaktadır.

Galatasaray, kendi sahasında taraftar desteği ile oynamanın verdiği güçle yoğun baskısına devam ederek Bülent hoca’nın güvenip görev verdiği genç yıldız Aydın, Bursasporlu Veli’nin kendi kalecisine verdiği geri pası takip etmesi ve baskısı sonucunda kalecinin hatası ile 30.uncu dakikada takımının ikinci golünü atarak taraftarları ve kendine güvenen Bülent hocasını sevindirmiştir.

Gollerin ardından Bursaspor’un yapmış olduğu ataklar defansta Servet’in yokluğuna rağmen Meira ve sakatlığına rağmen oynayan Emre Aşık sayesinde başarıyla engellenmiştir.

İkinci Yarı

Bülent hoca Hamburg maçını düşünerek ilk yarının en iyi iki oyuncusu Baros ve Aydını maçtan alarak ikinci yarıya Nonda ve Mehmet Güven ile oyuna başlamıştır.

İkinci yarı başında baskı yapmaya başlayan Bursaspor, sağ taraftan kazanmış olduğu serbest vuruşu ile Ali Tandoğanın güzel ortası sonucunda savunmadan ileri çıkan İbrahim'in kafa vuruşu ile Bursaspor maçta farkı 53.üncü dakikada bire indirmiştir.

Aydının oyundan çıkması ile Galatasaray sağ kanatta aksaklılar yaşamaya başlayarak Bursaspor’un ağırlıklı sağ kanattaki baskısı ile Galatasaray kalesinde ataklar görülmesine neden olmuştur. Bursaspor ilk golün vermiş olduğu güç ile orta sahadaki baskısını artırarak Galatasaray’ın pas yapmasını engellemiştir. Maçta yorulan ve pas hatalarına sebep olan Kewell 74.üncü dakikada oyundan alınarak yerine Volkan oyuna girmitir.

83.üncü dakikada Galatasaray’ın yaptığı baskı Bursasporun iyi defansı ile geri çevrilerek 85.inci dakikada Emre Aşık’ın büyük hatası ile Galatasaray kalesinde büyük bir tehlike atlatmıştır. Penaltı olduğu düşünülen Emre Aşık’ın hareketi karşısında hakem penaltı vermeyerek oyuna devam etmiştir. Orta sahada Lincoln’un ağır oyunu ve futbolcuların yorulması sebebiyle pas yapamayan Galatasaray top kayıplarıyla defansında büyük açıklara sebep olmuştur. Bursasporun çok iyi baskısı Galatasarayı zorlamaya devam etmiştir. Bursasporun yaptığı kontrataklar, yaptığı faul ile Galatasarayın lehine dönmüştür.

Bursaspor yapılan değişikliklerle, üç forvet ile oyuna devam etmesi sayesinde son 10 dakikada etkili olmuş ve Galatasaray’ın orta sahadaki hataları yüzünden uzatma dakikalarında kalesinde büyük tehlike atlatmıştır. Galatasaray cezalı ve sakat oyuncuların eksiklerine rağmen Bursasporu kendi sahasında 2-1 yenerek galip olmuştur.

Kadroda yapılan yeni değişiklikler yüzünden birbirlerine adapte olamayan Galatasaray ilk yarıda oynadığı iyi futbol ve ikinci yarıdaki düşüşüne rağmen maçı kazanmayı başarmıştır. Galatasaray çok iyi bir futbol oynamadığı halde maç kaybetme lüksü olamadığı için son dakikalarda ki savunması ile maçın farklı bitmesine engel olarak sahadan galip ayrılmıştır.

Hamburg maçında daha iyi sonuçlar ile dömesini dilediğimiz Galatasaray'daki aksaklıkların biran önce giderilmesi ve daha iyi futbol oynayarak maçı kazanmasını dilerim.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..