Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Aslantepe vakası

Aslantepe vakası
 

TTK Arena stadyumu


Galatasaray Kulübünün Aslantepe projesinin durma noktasına gelmesinden sonra Eski Başkan rahmetli Özhan Canaydın’ın girişimleri ile Türk Telekom arena stadı olarak inşası tamamlanan stadyumun açılışında yaşanan sıkıntılar görkemli açılışa gölge düşürmüştü. Bizde notumuzu düşelim Neler oldu? Neden oldu? 

Tartışılması gereken sadece zincirin son halkası olmamalı. Karnaval havasını kabusa dönüştüren ilk adım TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar dan geldi. Galatasaray Kulübünün aciz kaldığı, Galatasaray Başkanının boynu bükük gibi gösterilmesi ve bunun binlerce Galatasaray’a gönül vermiş taraftarın önünde sarf etmesi bardağı taşıran damlaydı. Akabinde Stada gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bu elektriklenme devamında ıslıklı protestolardan nasibini aldı. Çünkü kazan kaynamaya Başbakan stada gelmeden önce başlamıştı bile.  

Artık taraftar portresi eskiye nazaran çok değişti, fanatiklik ve holiganlık kavramının birbirine karıştırılmaması gerek. Her takımın fanatik taraftar grubu mutlaka vardır ancak durduk yerde sudan sebeplerle olay çıkaran bulunduğu tesise ya da çevreye zarar veren deşarj olma adına işi çığırından çıkaran holigan kişilerle karıştırılmamalıdır fanatik taraftarlar.  

Stadyuma gelen taraftarlar çoğu davetlerle gelmiş belli kariyerlere sahip işleri güçleri yerinde insanlar. Diğer büyük çoğunlukta öyle formalarını giymişler birçoğu aileleri ile gelmiş bir karnaval coşkusu yaşamaya. Tabi bin bir güçlükle büyük fedakarlıklarla gelen rüyalarını bile sarı kırmızı gören, yiyeceğinden kesen kontör almaktan fedakarlık eden sayıları azda olsa gönülden orada olan taraftarlarda mevcut. 

Tribün psikolojisini yaşamayana anlatmak zordur. Belli kişiler tezahürat şeklini belirler her bölümde ve uyum içinde olmaya gayret gösterirler. Ancak provoke olmaya çok müsaittir zira neyi niye ıslıkladığını anlayamadan bir bakmışsınız sizde ıslıklamaya ya da alkışlamaya başlamışsınızdır bile. Ancak Arena da bu defa durum farklıydı. Protesto bilinçli ve haklı olarak yapılmıştı. Esas protesto ise TOKİ başkanına idi başbakana değil. Ancak tepki giderek büyüdü ve başbakana da yöneldi. Taraftar neyi neden ıslıkladığını bu defa biliyordu. Galatasaray Kulübünün, taraftarın gözlerinin içine baka baka aşağılar şekilde dile getirilmesi insanları çileden çıkarmıştı. Başbakan Stadı terk etti detayları zaten biliyoruz. Sonrasında Galatasaray başkanı Adnan Polat ta stadı terk etti. İlk fotoğraf Mağdur bir başbakan ve mağdur bir Kulüp başkanı gibi görülse de.. Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın açıklamaları soğuk duş etkisi yaptı. 200 tane kameramız polisle beraber incelenecek ve bu kişiler stada sokulmayacak. Bu açıklamalardan sonra üst düzey mırıldanmaların yanında Adnan Polat’ın istifa etmesi gerektiği söylentileri medyaya yansımaya başladı. Sonrasında Başbakan ağzındaki baklayı yüreğindeki içine sindiremezliği su yüzüne çıkaran açıklamasını yapıverdi. Bir şekilde haklı iken haksın duruma düşürüverdi kendisini yaptığı açıklamalarla ‘’Stadın yapımında Galatasaray’ın tek Allah kuruşu yoktur’’ ve devamın da Stat Galatasaray’ın kullanıma verilmiştir ancak sözleşmesi de henüz yapılmamıştır diyerek göz dağı verdi. 

Toki Başkanı kaş yapayım derken göz çıkardı.. Başkanda hakım derken b… um dedi. Netice ayıkla pirincin taşını hikayesi. Şimdi top Adnan Polat da istifası gündemde, istifa etse Galatasaray başkanını ıslık yüzünden kaybetti veya Başbakanın tepkisi GS başkanın kellesini aldı olacaktı İstifa etmese kendi sarf ettiği sözlerin altında ezilecekti ancak istifa etmedi ve beni ancak Galatasaray taraftarı protesto eder diyerek stada giriş sorusunu yanıtladı ve 45 gün sonra ki mali kongre de eteklerindeki taşı döksünler ve biraz sesizlik diyerek bunalımı ertelemeye çalıştı. 

Başbakanlar, başkanlar gelip geçicidir kalıcı olan GALATASARAY dır. Herkesin buna göre ayağını denk alması ve taraftarından yöneticisine, siyasetçilerinden, belli makamlara bugün için oturmuş ahkam kesenlerine kadar akıllı ve dikkatli olmalarını öneririm. Galatasaray kulübü Türkiye’nin kulübüdür kimsenin yıpratmaya ve çamur atmaya gücü yetmez. Bu söylem arkasında milyonlarca gönül vermiş taraftarı bulunan Fenerbahçe Beşiktaş Trabzon ve diğer kulüplerimiz içinde geçerlidir. 

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..