Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Aslında onlar engelsiz

Aslında onlar engelsiz
 

engelsizler


Aslında başlıkta kullandığım onlar kelimesi pek hoşuma gitmedi. Ancak yerine ne koyacağımı bilemedim. Umarım yanlış anlaşılmam.

Hayatımızda, çevremizde engeli bulunan insanlar mutlaka vardır. Hiç yoktan sokakta umutla yürürken görürüz onları. Her ne kadar engelli dense de bana göre engelsiz insanlardır. Aslında engeli olan bizleriz... Ben engelsizlere hayatın umutlarını yansıtan insanlar olarak bakarım. Hepsi güzel, yakışıklıdır. Yüzlerinde farklı bir huzur bulurum. Göz göze geldiğimizde tebessüm etmemem imkansız. Mutlu edici, güzel insanlardır engelsizler. Engelsizler için söylenen özürlü gibi laflara da ayrı bir kızarım. Hoşuma gitmez, içime sinmez.

Yaşadığımız hayat içerisinde hepimizin sorunları vardır, biz engelliler olarak. Engelsizlerin sorunları ise bizden daha fazladır. Ancak biz hayata hemen darılır, küser, güceniriz. Engelsizler ise hayata sıkı sıkı tutunur. Yüzlerimizde görülmeyen mutluluğu engelsizler suratlarında öyle güzel ifade ederler ki, bakınca kendimizden utanırız, utanmamız gerek.

Bazıları engelsizleri hor görür, suratlarına bakmazlar. Ayrı bir illet olurum, boğazlarını sıkmamak için derin bir nefes alırım. Yaşama her şeyi ile tutunan engelsizleri hor görmek kimin haddine ?

Güzel insanlardır, huzur verirler etraflarına, güçlüdürler, hepsi güzeldir...

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..