Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

ASMO: Hükümet Vicdan Muhasebesinde Bulunsun

ASMO: Hükümet Vicdan Muhasebesinde Bulunsun
 

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri


Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 3568 Sayılı Meslek Yasası'nın kabul edilişinin 23'üncü yıldönümünde AKP Hükümeti’ni Cumhuriyet Meydanında kitlesel bir şekilde protesto etti.

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri, 3568 Sayılı Meslek Yasası'nın kabul edilişinin 23'üncü yıldönümünde Antalya Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstüne çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular. Yüzlerce ASMO üyesi çelenk koyma töreninin ardından Cumhuriyet meydanından toplu halde "Angaryaya Hayır" sloganlarıyla yürüyerek kapalı yoldaki Kışlahan Çarşısı önüne geldiler. Burada bir basın açıklaması yapan Antalya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Erdem, "Türkiye’nin ihtiyacı olan hesaplaşma değil muhasebedir. Taleplerimiz aynı zamanda ülkemizin geleceğidir. Türkiye genelinde çalışma arkadaşlarıyla ve aileleriyle birlikte muhasebe meslek camiasının 500 bini bulan onurlu çalışanları bugün siyasi Erk'ten Vicdan Muhasebesi talebinde bulunuyor." dedi.

Basın açıklamasında Hükümet'ten var olan sorunlara çözüm üretilmesini talep eden Erdem, "bugün ülkemizde yüz binlerce Kobi'ye bağımsız denetim hizmeti vermeye hazır olan meslektaşlarımızın önü kesilmemelidir. Kamu gözetimi muhasebe ve denetim standartları kurumu TÜRMOB'la mutlaka işbirliği yapmalı, unvanlara eşit davranılmalı, denetim yapacak meslek gruplarına asla ve asla sınırlama getirilmemeli." Şeklinde konuştu.

Hükümet'ten taleplerinin karşılanmasını isteyen ASMO Başkanı Mustafa Erdem, "angarya uygulamalar kaldırılmalı, başta 5/4 olmak üzere antidemokratik maddeler bir an önce kaldırılmalı ve serbest meslek uygulamasında gelir/ KDV ilişkisi düzeltilmelidir." Diye talepte bulundu.

Demokratik hakları saklı olmak kaydıyla yaşanan bu sürecin takipçisi olacaklarını belirten Uyar “kimsenin bundan şüphesi olmasın” şeklinde sözlerine son verdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..