Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Dünya
 

Aspirin'in tesiri

Hepimizin bildiği gibi bu sene Kosova bağımsızlığını ilan etmeye hazırlanıyor. Kosovalı Arnavutlar bu konuda A.B.D ve AB’nin desteğini tam olarak almış durumda. Rusya ve Sırbistan ise bu olaya şiddetle karşı çıkıyor. Fakat ilan edilecek bu bağımsızlığı engelleyebilecek bir metotta bulmuş görünmüyorlar.

Tüm bu gerçekler ortadayken Rusya’nın yaptığı bir çıkış bütün dünyanın dikkatini bu ülkenin üzerine çekmeye yetti. Rusya daha düne kadar destek verdiği İran’ın uranyum zenginleştirme çabalarını tasvip etmediğini açıkladı. Yapılan bu son açıklama Kosova olayının A.B.D ve A.B tarafından neden bu kadar kaşındırıldığının cevabı niteliğindeydi.

Malumun ilanı olduğu üzere İran, A.B.D tarafından hedef tahtasına oturtulmuş durumda. A.B.D her ne pahasına olursa olsun gerek nükleer faaliyetleri ve gerekse İsrail’e karşı bir tehdit unsuru olduğunu düşündüğünden İran’ı bertaraf etme çabası içinde. Yine bildiğimiz üzere A.B.D İran konusunu BM. Toplantılarında gündeme getirdiğinde Rusya ve Çin’in muhalefetiyle karşılaşıyor.

Bütün bunları göz önüne aldığımızda Kosova’nın bağımsızlığının A.B.D için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu açıktır. A.B.D İran ile mücadelesinde başını ağrıtan Rusya desteğini Kosova aspiriniyle dindirme amacında. Rusya’nın son yaptığı “İran’ın uranyum zenginleştirme çabalarını desteklemiyoruz” açıklaması da aspirinin tesirini göstermeye başladığının belirtisi.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..