Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '09

 
Kategori
Spor
 

Asr-ı Fener dünyaya değer!

Asr-ı Fener dünyaya değer!
 

Şu güzelliğe bakın! Muhteşem üçlü...


Bugün öğleden sonra Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde görkemli bir imza töreni vardı. Kaptan Alex ve Roberto Carlos saha dışında da her zamanki gibi şov yaptılar. İzlenmeye değerdi.

Daha sözleşmesi bitmeden basında "gitti, gidiyor, küsüyor, koşmuyor, oynamıyor" gibi haberlere konu olan takımın kaptanı ve incisi Alex ve geçen Temmuz'da boş sözleşmeye imza atmasına rağmen kimsenin ruhu duymayan takımın neş!esi Roberto Carlos'un sözleşmeleri yenilendi. Tören boyunca samimiyet, sevgi, saygı, arkadaşlık gibi insan ilişkilerini olumlu yönde etkileyen tüm kavramlar açık seçik sergilendi. İmza töreninin hemen arkasından Alex ve Carlos'un basın toplantısı vardı. Onlara en son olarak "Türkiye yabancı oyuncular için ( özellikle maddi açıdan) bir cennet mi?" diye soruldu.

Alex, kastedileni anlamasına rağmen felsefice ve akıllıca bir cevap verdi ve kalitesini bir kez daha gösterdi.

-Doğru, cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz."

Aziz Başkan, "gazetelerde Alex'in Türk olacağı yazılıyor, sorun kendisine" dedi.

Alex, "takımım için ve Türk sporunun gelişmesi için bana ihtiyaç varsa seve seve yaparım," dedi. Roberto Carlos da aynı şekilde Türk sporcularının kendilerinden faydalanmaları gerektiğini vurguladı.

Ayrıca "Bu kutsal forma altında hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarılara imza atmak bizim için bir onurdur," dediler. Alex ile iki yıllık, Roberto Carlos ile 1 yıllık sözleşme imzalandı ve futbol hayatlarının bitiminde yine Fenerbahçe'de olacaklarının sinyalini verdiler.

Bence, ikisi de ölene kadar gitmesinler, taraftarların hepsi de seviyor onları. Bu sevgiyi başka hiçbir yerde bulamazlar.

****

Bizim görkemli törenin hemen arkasından (mutfağa su içmeye gitmiştim) baktım yine benzer bir tören hazırlıkları var. Ne tesadüf ki, ezeli rakip de has yerlilerine imza attırıyordu. Hazır insanlar ekran başındayken biz de aradan çıkalım, dediler zaar! Servet, (yeni genç) Semih Kaya, Hakan Balta ve Ayhan sözleşme imzaladılar.

Törenin hemen arkasından Brezilyalı Lincoln basın toplantısı düzenledi. (Üstelik bugün doğum günüymüş.) Aman ne dertliymiş yıldız oyuncu. Basın onunla ilgili hep yanlış haber yazıyormuş, hiç saygı göstermiyorlarmış. İnsanları mahkemeye vermek istemiyormuş...vs. vs.

Lincolncüğüm, saygı istemekle olmaz, hak edeceksin. Roberto Carlos ya da Alex olmak öyle kolay değil. Önce sen saygı göstereceksin; takımına, arkadaşlarına, teknik direktörlerine, basına ve rakiplerine. Alex, 5 yıldır manşetlerde, neler yazıyorlar onun hakkında, sen daha dün geldin.

Daha çok çok çalışman gerek! İki frikikle, üç çalımla, bayrak dansıyla büyük olunmaz! Ve hemencecik Brezilya Takımı'nda olamayacağını ama Türk Milli Takımı'nda oynayabileceğini sıkıştırıverdi araya.

Kıskançlık ve taklitçilik bu kadar mı olur, pes doğrusu! Zaten bu yılki performansı ileMilan Baros'u kıskandığını açık açık belli ediyordu.

*****

Peşpeşe iki tören izledim, birbirine benzeyen ama aslında hiç benzemeyen...

Hangi açıdan bakarsam bakayım;

*Alex de Souza, her zaman her yerde bir numara!

*Roberto Carlos, her zaman her yerde en sempatik!

*Aziz Başkan, her zaman her yerde en sevilen!

*Fenerbahçem, her zaman, her yerde en büyük!

****
Dün akşam Avrupa CEV Kupası'nda Fenerbahçe Acıbadem Bayanlar voleybol takımı, güçlü Rus ekibi Spartak Omsk takımını sahada ezerek tarihinde ilk defa fınal foura ulaştılar. Çok güzel bir maçtı, tabi kazanınca her maç güzel. İlk maçta 3:1 kaybetmişlerdi ve burada tur atlamak için set vermemeleri gerekiyordu. İlk set birazcık zorlandılar, 25-23 bitti. Diğer iki sette (25-13 ve 25-6) şov yaptı kızlar. Eda, Seda ve Anya müthişti, Çiğdem, Marina ve Oksana da öyle, yedek libero Koratenko biraz yetersiz kalıyor, her maçta kritik hatalar yapıyor. Necla daha tecrübeli.

Bu yıl erkek voleybol takımı dışında tüm takımlar başarılı. O da Gomez'in gidişiyle ilgili sanırım, geçen yıl takımı o sırtlanmıştı.



<ımg height="297" src="http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-01-21_vol446.jpg" width="446">

Aferin size altın kızlar!


Basketbol erkekler ve bayanlar her zamanki gibi zirvedeler. Hem içerde hem de dışarda başarılarına başarı ekliyorlar.


*****
İki gün önce Çırağan Sarayı'nda Ali Koç başkanlığında 1907 Derneği tarafından hazırlanan 'Asr-ı Fener'in tanıtım töreni vardı. Tüm yöneticiler, sporcular, basın mensupları ve sanatçılar oradaydı.

Bilmeyenler için Asr-ı Fener; Fenerbahçe ile ilgili duyduğumuz ve duymadığımız tüm bilgileri içeren almanak gibi hazırlanmış dev boyutlu, deri kaplı ve tarihe altın harflerle yazılmış başarıları içeren, kapağında 24 ayar altınla adı işlenmiş dev bir eser. Dünyada ilk olmasa bile örneği olmayan bir esermiş; 30 kilo ağırlığında ve kullanma kılavuzu olan tek eser. Maliyeti yüksek olunca fiyatı da epeyce vardır, zaten 2007 tane basılmış, herkese düşmez.

O şahane eseri görmek, bana nasip olur mu, bilemem ama çıplak gözle görenlerin gözlerinin kamaşacağından eminim.

Merak edenler için:

http://fenerbahce.org/fb2008/videodetay.asp?videoID=44

Altın sarıdır ve ışıltısı göz kamaştırır velhasılı!

Selamlar-sevgiler!


****

Resim her zamanki yerden:

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=14453
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..