Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '13

 
Kategori
Deneme
 

Asrımızın bir başka acısı

Asrımızın bir başka acısı
 

Nice nesillerin ayak izlerine mesken olmuş o ölümsüz koyağa takılmıştı gözlerim. Yaşanmışlıklar gibi silikleşip gayba katılan erguvan renkli bulutların isyanı vardı ışıması artan yıldızlara. Bunu hissediyordum. Yanımda oturan ve bana gülümseyen çocukluğumu da... Ne çok zaman geçmişti. Herşeyi olduğu gibi beni de epeyce kemiririp durmuştu  zaman.

Dalıp gitmiştim yine tâ uzaklara. Bir ara görür gibi oldum çocukluğumun o atlılarını. O atlılar ki, alınlarında akşam kızılığı, yelelerinde rüzgârı taşırlardı. Ve ufuk çizgisini kırıp yarasalar gibi boşluğa akarlardı.

Yakın ufuk çizgisindeki kızarıklığından bakır ışığını sürerdi ay o köpüklü akan suların eğlencesine. Üzüm üzüm üzülen gökyüzü de kıskançlığından hemen o şenliklere katılıp yıldızlarını salıp oynatırdı köyün parlak ve neşeli göletlerinde.

Çoğu şeyi tırpanlayıp almıştı zaman ve hain tuzaklarla yarım kalmıştı dayanılmaz güzelliğin acil yazgısı, bu gözyaşı ülkesinde.

Ne atlılar vardı şimdi ne de onları seçmeğe çalışan dam üstlerinde neşeyle bağırışan güleç yüzlü keyifli yığınlar... Kimsecikler yoktu artık. Zamanın öğüttüklerinin dışında yeni doğmuşlar da.Ya kör yazgıya inandırılmışlar? Nedense onlar da yoktu.

Ekilmemiş tarlalar, biçilmemiş çayırlar, yozlaşmış topraklar vardı şimdi. Her nereye baksam içim burkuluyordu. Yıkık damlara tünemiş baykuşlar,duvar aralarında uçuşan gece kuşları ve insanı ürperten çakal çığlıkları. Akıl almaz bir yüzüstü bırakılmışlık vardı.  

Geçmiş zamanların ruhu da ışıklı bir leke gibi gökyüzünde ağlar kalmıştı ağlar bulutlar arsında.

Çektiğimiz bunca acıları doğuran o hain tuzakları farketmeyen o körlük sonlandırmıştı o bolluğu,o kucaklar dolusu coşkuyu,sevinçli hasatları,o bereketli sürüleri,ot ve saman kulelerini ve o buğday yığınlarını.

O körlük sonlandırmıştı o köyleri; yakılmış, yıkılmış ve göçe zorlanmış, asrımızın acısı olan  o güzel köyleri.

 
Toplam blog
: 73
: 526
Kayıt tarihi
: 21.08.12
 
 

1979 Yabancı diller yüksek okulu almanca bölümü mezunuyum. 2 Yıl tercümanlık yaptım. 28 yıl da öğ..