Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Asrın projesi yalan rüzgarı

Asrın projesi yalan rüzgarı
 

Yanlış anlamayın benim de çok desteklediğim bir proje ama cahil kesimi yalan dolan ile etkileyip oy tüccarlığı yapmak için, hele o insanların gariban duyguları üzerinden oy çalmak için kullanılmasına karşı çıktığım bir proje.

Dayanamadım asrın projesi yalanına bir el atmak istedim. Sonuçta bu asrın projesi hikayesi de AKP'nin yalan rüzgarı serisinin son bölümü. Hangi asrın projesi bu arkadaş? Londra'daki Themes Tüneli 1825, Manş Tüneli 1822, Seikan Tüneli 1988 yılında yapılmıştır. Rusya'nın demiryolundan bahsetmiyorum bile. Hani şu avrupa ile asyayı birbirine bağlayan, dünyanın en uzun demir yolu olanı. Buradan da görüldüğü gibi bu bizim çok övündüğümüz ama 3 gündür arızadan kurtulamayan, 4 yerine süresiz dakikada ulaşım imkanı sağlayan seçim yatırımı bizim asra ait bir proje değil. Evet bu bir asrın projesi ama geçen asrın projesi. Hatta daha da eski bir asrın projesi. Bana göre Rodos adasının fethi esnasındaki tüneller bile bir asrın projesidir. Bizim gariban insanımız, 90 yıllık Cumhuriyet'in 60 yılında sağ hükümetler tarafından yönetilerek cahilliğe itildiği için asrın projesi yalanına inanıyor malesef. Ama az okuyan, araştıran, bakan, sağa sola soran insanlar bunu yemiyor.

Bana göre asrın projesi, kadın haklarının çözülmesidir. Üniversitede evlenin kredi borçlarınızı silelim diyerek genç kızların hükümet tarafından özgürlüğüne engel olunmasının ortadan kaldırılmasıdır. Kadınların erkek vesayetinden kurtulmalarını sağlayacak bilgi ve birikimle donatılması için yapılacak sosyal girişimlerdir. Üniversitelerin asıl sahibi olan öğrencilere bırakılmasıdır. Medyanın ve STK'ların eylem yapma özgürlüğünün geri verilmesidir. Bir inancın özgürlüğünün diğer inancın iznine tabi tutulmamasıdır. Vitrine süslemeler koyarak, peçe, türban gibi yapay gündemler ile kadın üzerinden siyaset yapılmasının bırakılmasıdır. Seçim barajının yok edilmesidir. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. Tutuklu gazeteciler sorununun çözülmesidir. Türban mücadelesi kadar kadınların erkekler ile eşit haklara sahip olma mücadelesinin verilmesidir.

Gerisi yalan rüzgarıdır. Onun dışındaki yollar, fabrikalar, okullar, köprüler, tüneller, raylı sistemler, hastaneler bir devletin zaten yapması gereken rutin işleridir. Eee bunları da yapmazsa, yan gelip yatmaktan başka ne işe yarar bu hükümetler. Ama gel de sen bunu 60 yıldır bu gerici zihniyetin yönettiği memlekette anlat.

 
Toplam blog
: 19
: 240
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Hayatta her zaman doğruluğu ve dürüstlüğü savunan, insanlık için çalışmaya özen gösteren, ilke ve..