Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '14

 
Kategori
Blog
 

Asrın vebası kanser

Asrın vebası kanser
 

görsel netten alındı


Vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde üremesi ile meydana gelen ve asrımızın vebası diye tanımlanan ölümcül hastalığa kanser denir. Kanser, oluştuğu dokuya bağlı olarak yüzden fazla çeşidi olan bir hastalık grubudur. Kanser hücreleri civardaki dokulara ulaşarak, kan ve lenf sistemi yolu ile vücudun diğer taraflarına yayılırlar. Bu olaya metastaz denir. Her kanser türü öldürücü değildir. Kanserde erken teşhis önemlidir ve birçok kişi şifa buluyor.

Kansere en çok neden olan maddeler, çeşitli boyalar ve boya endüstrisinde kullanılan maddeler, tarım ilaçları, sigara (nikotin) katkılı yiyecekler, bazı ilaçlar, parfümlerde kullanılan bazı kimyasallar, hava kirliliği, radyasyon, devamlı cep telefonu ile konuşma, beslenme tarzımız, fala yağlı, tuzlu kızarmış yiyecekler vs.

Ailemde genç yaşta üç yakınımı kaybedince, kanser hakkında doktorlar tarafından bilgilendim. Tekrar belirtiyorum her kanser öldürücü değildir ve erken teşhis önemlidir. Allah genç yaşta vefat eden sevgili yeğenlerim ve kuzenime rahmet eylesin.

Değerli arkadaşım Sündüs Akkaya,  26 Ocak 2104 tarihinde vefat eden sevgili Yeğenim Ebuzer Koçak’ın vefatını duyuran bir blog yazmıştı.  Aradan uzun bir zaman geçmeden Sevgili Kuzenim Feti Eraş vefat etti ve vefakâr arkadaşım 9 Şubat 2104 de yazdığı yazı ile benim acılı günlerimi sevgili arkadaşlarıma duyurdu. Kendisine minnettarım. Blogdaşlarım değerli arkadaşlarım, iyi ve kötü günlerde birlik ve beraberlik içinde olduklarını bir kez daha gösterdiler. Gerek Sevgili Sündüs Akkaya’ya yorum yazarak, gerekse bana mesaj gönderip telefon eden tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sizlerin bu ilgisi ile acılarım bir nebze olsun hafifledi. Allah sizlere acı göstermesin. Hepinize selamlar, sevgiler, saygılar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..