Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Asscher'e soruyorum: "Çocuk Hakları Sözleşmesi" lezbiyen çifte 'koruyucu aile' hakkı tanıyor m?

Asscher'e soruyorum: "Çocuk Hakları Sözleşmesi" lezbiyen çifte 'koruyucu aile' hakkı tanıyor m?
 

Asscher’a soruyorum: “Çocuk Hakları Sözleşmesi” lezbiyen çifte ‘koruyucu aile’ hakkı tanıyor mu?

Son günlerde gündemin ilk maddesinde ‘Hollanda’da eşcinsel çifte verilen 9 yaşındaki Türk Çocuğunun durumu’ yer almaktadır.

Hollanda’nın Türk Hükümeti’nin ‘eşcinsel çifte’ verilen Türk Çocuğu ile ilgili girişimlerini eleştirmeye hakkı bulunmamaktadır.   

Hollanda Başbakan Yardımcısı Asscher; ülkesinin ‘koruyucu aile’ uygulamalarında BM Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmesi, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi’ni göz ardı etmesini: Türkiye’nin olaya müdahale etme hakkı olmadığını söylemekle büyük bir yanılgı içindedir.

Öncelikle Başbakan Yardımcısı Asscher’ı içinde bulunduğu yanılgıdan kurtarabilmek amacıyla ‘aile,’ ‘koruyucu aile’ ve ‘çocuk hakları’ kavramlarını açıklayacağım.

Hollanda Yasaları’na göre 18 yaşından küçük olan çocuklara ‘Hakim Raporu’ doğrultusunda bir ‘veli’ atanabilir. ‘Veli’ bir şahıs olabileceği gibi bir kurum da olabilir.

Bureau Jeugdzorg Gelderland(Gelderland Gençlik Bakım Bürosu)bu konuya bakan bir kuruluştur.

Öncelikle ‘Veli’ veya ‘Gelderland Gençlik Bakım Bürosu tarafından çocuk için güven ortamında yaşayabileceği bir ‘aile kurumu’ bulunur.   

 Çocuk ‘bakıcı’ bir ‘aileye,’ ‘yurda’ veya bir ‘doğal aileye’ verilir.

Başbakan Asscher’in yanılgısı, ‘hemcinslerin oluşturduğu çift’ kesinlikle ‘aile’ değildir.

Çünkü BM Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmesi’nin 23. maddesi;

“Aile kurma hakkı prensipte birlikte yaşama ve çocuk dünyaya getirme hakkını da içermektedir. Evlilik süresince, eşler aile içerisinde eşit hak ve sorumluluklara sahip olmalıdır. Devlet’in dini kurallara göre gerçekleştirilen bir evlenme akdinin aynı zamanda medeni hukuka uygun olarak akdedilmesi veya onaylanmasını talep etmesi Sözleşme hükümleriyle uyumsuzluk teşkil etmemektedir.”

Globalleşmiş dünyamızda ‘Aileyi’ oluşturan ‘eşlerin’ ‘karşı cinsler’  olduğu açıkça görülmektedir. İlgili yasaları referans gösterebiliriz.  

Sonuç olarak sözleşme; “evlenebilecek yaşta bulunan erkeklerle kadınlara evlenme ve bir aile kurma hakkı tanınmasını” teyit etmektedir.

Hollanda Hükümeti unutmamalıdır ki;‘çocuk hakları,’ ‘yasal’ veya ‘etik anlamda’ tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik ve özellikle ‘cinsel sömürüye’ karşı korunma gibi haklarının hepsini tanımlamakta kullanılan ‘’evrensel kavramdır.’

Başbakan Yardımcısı Asscher ve Hollandalı Koruyucu Aileler’in dikkatine sunulur!..

17.03.2013, İzmir

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..