Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '07

     
    Kategori
    Ankara
     

    Aşti'de geciken mutluluk !

    Aşti'den şehrin herhangi bir noktasına, 2005 yılından bu yana yaklaşık 2 yıldır, gidebilmek için taksi kullanmak zorundaydınız. Son alınan kararla servislerin tekrar başladığını öğrendik gazetelerden. Peki bu servisler neden kaldırılmıştı, şimdi tekrar neden tekrar başladı?

    Argo bir tabirle, önce eşeğimizi kaybettik, sonra da bulduk diye seviniyoruz. Ama düşünmüyoruz bunun bir rant kavgası olduğunu. 2004 belediye seçimlerinde tekrar seçilen Sayın Melih Gökçek'e en büyük desteği taksici ve dolmuş esnafıyla Aşti deki büyük otobüs firmaları verdi. Onların ve ailelerinin oyları seçimde etkili oldu. Seçimden sonra bunun karşılığını fazlasıyla aldı bu kişiler.

    Aşti'den servisler kaldırıldı, gece 11den sonra uzak semtlerin otobüsleri kaldırıldı ve belirli bir saatten sonra arabanız yoksa eve gidebilmek için taksiye binmek zorundasınız şimdi. Ve biz buna belediyecilik diyoruz! Her ne kadar Aşti'den servislerin kaldırılmasını Aşti esnafı tek başına çeşitli kaygılardan dolayı üzerlerine aldılarsa da aslında neyin ne olduğu gayet açık. Bu arada olan 2 yıldır şehirlerarası otobüsleri kullanan vatandaşlara oldu. Taksilerle pazarlık mı yapmadılar ya da metronun çalışması için sabahı mı beklemediler, uzun mesafeleri ellerinde bavullarla mı katetmediler. Çeken bilir misali.

    Gelinen bu nokta hem halkın şikayetlerinin, hem de Aşti'deki firmaların özel günler haricindeki yolcu azalmasının sonucudur. Belediye hizmetlerinin halkın çıkarına olmasını beklemek doğrusu değil mi?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 236
    Kayıt tarihi
    : 09.01.07
     
     

    1966 doğumluyum. Ankara'da yaşamaktayım.. Eğitim sektöünde çalışmaktayım...