Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Ankara
 

AŞTİ dökülüyor -2-

AŞTİ dökülüyor -2-
 

Dün akşam misafirlerimi karşılamak için yine AŞTİ’deydim. AŞTİ, Ankara’nın şehirlerarası otobüs terminali...

3 hafta kadar önce başka bir misafirimi karşılamak üzere orada beklemiştim ve “AŞTİ dökülüyor” başlıklı bir yazıda gelen otobüs panosundaki sorunları anlatmıştım (1).

Beklediğimiz otobüsün 18:30 sıralarında geleceğini tahmin ederek AŞTİ’ye geldiğimizde yarım saat vardı. İndirme peronlarının olduğu katta gelen otobüslerin listesinin olduğu panonun önünde beklemeye başladık.

1- Geçen sefer gelen otobüslerin panosu yanılttığı için, bu sefer dışarısının da kontrol ederek bekledik. Panoda hareketlilik olmayınca yine kilitlendiğini düşünüp dışarıya çıktık ama hava çok soğuktu içeriye girmek zorunda kaldık.

2- Panoya sürekli eklemeler yapılmasına karşın bizim beklediğimiz otobüs panoya asla yazılmadı. Camlardan doğru diğer otobüslerin arasında farketmesek yine kaçıracaktık. Demek ki listeye girişte özensizlikler var.

3- İndirme peronları katında taksilerin olduğu bölüme açılan kapılardan en ortadaki 3 hafta önce beklerken de bozuktu, yarım açık şekilde kalmıştı. Havalar soğuyunca çok esiyor açıklıktan. Panoların karşısında bekleyenleri rahatsız ediyor. Bozuk bir kapının 3 haftada tamir edilmemesi AŞTİ’deki işletme zaafının bir göstergesi...

4- Geçen sefer kullanılabilen ortadaki kapıya kalın bir zincir bağlandığı için geçişe izin verilmiyor. Yan taraftaki kapıları kullanmak gerekiyor. İndirme peronlarından gelenlerin çoğu önce en ortadaki bu kapıya yöneliyor. Kimisi zinciri erken farkedip dönüyor, kimisi de elinde ağır yüklerle oraya kadar gidip dönüyor. Bu kapı kullanıma açılmalıdır.

5- İndirme peronları katından Ankaray katına çıkan yürüyen merdivenler çok dar ve kullanışsız. Dün beklerken merdivenlerde küçük bir kaza üzücü tartışmalarla sonuçlandı. Daha sonra merdiven bir süre çalışmadı. O kadar yoğun bir yere daracık yürüyen merdiven koymak çok anlamsız. Geniş bir eğimli bant orası için en uygunudur.

6- İndirme peronlarındaki peron numaraları aradan geçen 15 yılda silinmiş, artık okumak zor. Bunların değiştirilmesi gerekiyor.

Bu arada AŞTİ’de düzgün işleyenler de var:

1- Ankaray tarafındaki kontrol noktasından AŞTİ’ye girerken cebindeki harici hardisk nedeniyle güvenlik uyarısı verdi, görevli hemen sordu, ben de cebimdeki hardiski çıkarıp gösterdim. Demek ki güvenlik önlemleri ciddiye alınıyor.

2- Çok uzun beklediğim için tuvalete gitmek gerekti. Genellikle terminallerde tuvaletleri kokuyu izleyerek bulmak olanaklıdır. AŞTİ’de tuvalet olması gerektiği kadar temizdi.

3- Terminalin içinde yerler sürekli olarak özel araçlarla temizleniyor.

4- İçeride sigara içen hiç kimse görmedim. Sabırsızlıktan ağızlarında yanmayan sigaralar taşıyanları gördüm.

AŞTİ, Ankaralılar için çok önemli bir yer, buraya daha çok özen gösterilmelidir.

(1) AŞTİ dökülüyor (11-11-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=143929

Ankara, 5 Aralık 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..