Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

20 Aralık '06

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Astral beden ile seyahat

Astral beden ile seyahat
 

Astral Beden ile seyahat etmek, rüyalar alemine girmek midir? Yoksa insan gerçekte var olan bu rusal gücü ile her yere seyahat edebilir mi?

Eski çağlardan beri uyuyan insanların, bedenlerinden ayrılıp gezdikleri ve geri geldikleri düşünülürdü. Günümüzde modern bilim ise, uykunun kademeleri olduğunu ve bu kademelerin de uyku boyunca birbirlerine geçtiğini keşfetmiştir.

Beynin yaydığı dalgalar alfa, beta gibi farklı dalga boylarında seyretmektedir. Rüya halinde ise beyinde meta alfa veya beta dalgaları oluşturmaktadır ve bu güç sayesinde insan astral bedeni ile seyahata çıkabilir ve diğer alemlere seyahat edebilir.

Düşlerimizi kimilerimiz anımsıyor, kimilerimizse ise hiç rüya görmediğini düşünüyor. Bunun sebebi ise metafizik alemlerde her şeyin değişken ve farklı boyutlarda olduğudur.

Dünya 4 elementin tesiri altındadır ve bu alemden diğer alemlere ancak Astral beden ile geçmek mümkündür.

Rüya görmek veya Astral alemlere geçmek, bu dört elementin ötesini hissetmek için bir açılan bir kapıdır.

Nitekim Mevlana uyku (astral beden) hakkında şöyle der:

"Uykuda (Astral Bedende) şu dört element çarmıhından kurtulurum;
Şu daracık yerden ruh yaylasına sıçrarım.” Mevlana, Mesnevi VI/222

Maya ve Astek uygarlığında Astral veya ruhsal bedenin bilincini canlı tutarak, kullanma gücüne sahiptiler. Kristal enerjisinin çok amaçlı kullanılması sayesinde, bu Astral seyahat mümkündü. Astek ve daha sonra Mısır piramitlerini astral enerji gücü ile inşa etmişlerdir. Astek tapınakları ve piramitlerinde özel inşa edilmiş inisiyasyon odaları ve rüya lahitleri mevcuttu. Astek Uygarlığı Astral yansıma gücünü kullanarak, kozmik evrende seyahat edebilme yeteneğine de sahiptiler.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..